Loading...
Tuin

Waarom je moet kiezen voor een all weather loungeset

Als je in Nederland woont, dan weet je vast en zeker ook dat het weer nogal wisselvallig kan zijn. Zo hebben we in de zomer soms dagen achter elkaar een hittegolf, waarna het ineens wekenlang alleen maar kan regenen. Gelukkig bestaan er all weather loungesets, die tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Tegenwoordig komen deze all weather loungesets in allerlei soorten en maten, dus er is voldoende keuze!

De keuze voor een all weather loungeset hangt onder meer af van de uitstraling, de prijs en de afmetingen. Daarnaast moet je natuurlijk ook met een aantal andere zaken rekening houden als je een tuinset koopt. In dit artikel gaan we op een van die zaken wat dieper in en beantwoorden we de vraag of een loungeset all weather moet zijn of niet!

Frame

All weather loungesets zijn verkrijgbaar in allerlei samenstellingen en materialen. Meestal gaat het om een loungeset van wicker of aluminium, maar rope (touw) komt ook steeds vaker voor. De rope zit dan om een aluminium frame dat gepoedercoat is. Dit maakt de loungeset ook erg licht en dus eenvoudig te verplaatsen. De meeste all weather loungesets (ook wicker loungesets) hebben trouwens een gepoedercoat aluminium frame als basis. Dit aluminium is namelijk bewerkt met een speciale laag lak, waardoor hij veel beter bestand is tegen allerlei weersinvloeden.

All weather kussens

Een loungeset is natuurlijk niet compleet zonder kussens! Naast de gezellige sfeer zorgen kussens er namelijk ook voor dat je comfortabeler zit. All weather kussens zijn voorzien van een zogeheten quick dry foam en zoals de naam al zegt, droogt deze vulling extra snel. Je kunt dus zo weer op je loungeset gaan zitten na een regenbui. Binnen twee uur is zo’n kussen weer droog en lijkt het alsof het nooit geregend heeft!

All weather kussens kun je dus altijd buiten laten liggen, ongeacht de weersomstandigheden. Veel normale kussens verkleuren door UV-licht, maar bij all weather kussens heb je dit probleem niet. Verder zijn all weather kussens ook bewerkt met een speciale coating waardoor water er makkelijk vanaf loopt en niet de kussens in trekt.

Het grootste pluspunt

Het grootste pluspunt van all weather loungeset is dat ze vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Speciale beschermhoezen zijn namelijk overbodig, want deze loungesets kunnen allerlei weersomstandigheden probleemloos aan, of het nu de felle zon of een hoosbui is. Met all weater tuinkussens maak je het niet alleen comfortabel, maar ook extra gezellig.

Als je optimaal wilt genieten van de zomer in je tuin, dan is een all weather loungeset een goede keuze. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het onderhoud en daarnaast hoef je ook geen rekening meer te houden met het weer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *