Loading...
WonenWoonkamer

Een stijlvolle zithoek

In de zithoek breng je veel tijd door. Je relaxt er heerlijk op de bank, gaat voor een cosy plek op je fauteuil of neemt plaats op een poef. Waar je ook gaat zitten, het is fijn als je zithoek helemaal naar jouw smaak is ingericht en je er tot rust kan komen. Wij geven je een aantal tips hoe je een stijlvolle zithoek creëert waar je het liefst de hele dag zit.

Shine a light

De herfst is in aantocht en het wordt weer steeds vroeger donker. Met de juiste verlichting zorg je voor een fijne sfeer in je zithoek. Een lamp bepaalt voor een groot deel de sfeer in jouw interieur. Zet een tafellamp naast je bank op een bijzettafeltje of ga voor een wandlamp aan de muur. Ook een vloerlamp naast de bank of je fauteuil staat prachtig. Er zijn lampen met een kap die je zelf kunt bewegen. Wil je bijvoorbeeld een boek lezen op de bank, dan richt je de kap naar beneden. Wil je liever dat de lamp je gehele zithoek verlicht en niet op één punt gericht is, ga dan voor een lamp zonder kap.

 

 

 

 

 

 

 

Het complete plaatje

Je zithoek is niet compleet zonder een bijzet- of salontafel waar je je mooiste accessoires op uit kan stallen. Je vindt tafels in diverse vormen. Ga je voor rechthoekig, kies je liever voor een vierkante tafel of valt jouw oog op een rond exemplaar? Er is zoveel keus. Ook qua materialen is er volop te kiezen. Het materiaal dat we op dit moment steeds vaker zien is marmer. Een tafel van marmer past in vrijwel alle interieurstijlen. Het matcht namelijk erg goed met andere materialen en kleuren. Veel marmeren tafels hebben een stalen onderstel. Voor een stoere look kies je een marmeren tafel met zwarte poten. Een tafel met marmeren blad en goudkleurig onderstel is dan weer wat chiquer.

 

 

 

 

 

 

 

In het middelpunt

In je zithoek is er waarschijnlijk één meubelstuk dat het meest opvalt: de bank. Je bankstel is vaak het grootste item in je woonkamer. Zorg er dan ook voor dat je bank het stralende middelpunt is. Dit doe je eenvoudig door wat mooie kussens en een heerlijk zacht plaid op je bank te leggen. Maar denk ook eens aan een fijn vloerkleed die naast of net een stukje onder de bank ligt. Een vloerkleed geeft wat warmte aan je zithoek en dat kun je waarschijnlijk wel gebruiken in de koude wintermaanden. Alles voor een stijlvolle zithoek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *