Loading...
Wonen

Last van vreemde katten thuis?

Soms krijg je te maken met hele avontuurlijke katten uit de buurt. Dit is natuurlijk prima als je in de tuin zit en eentje besluit even kennis te maken. Maar als je ineens een vreemde kater in je woonkamer tegenkomt, zal je vast niet erg blij zijn met dit bezoek! Als je de deur op een kier had staan voor je eigen kat, of als een kat van de buren door het kattenluik naar binnen is gekomen, is het misschien tijd om na te denken over een kattenluik met chip.

Wat betekent dit?

Een kattenluik met chip is een soort kattenluik die de chips van katten kan lezen. Je kunt dus, als je een gechipte kat hebt, ervoor zorgen dat het luik alleen te openen is wanneer de juiste kat voor de deur staat. De chip ziet dan bijvoorbeeld dat het om de juiste kat gaat die naar binnen wilt, en haalt het deurtje van het slot. Wanneer een andere kat voor het kattenluik gaat staan omdat hij naar binnen wilt, zal het deurtje op slot blijven. Het kattenluik leest de verkeerde chip en weet dat de deur niet open mag gaan. Zo blijven vreemde katten buiten!

 

Dit soort luiken zijn ideaal in buurten waar veel katten rondlopen. Niet elke kat is natuurlijk een buitenkat, maar als je er een hoop ziet rondlopen kan je je dus al voorbereiden. Zeker in de koudere maanden kan er plots een vreemde kat naar binnen willen, niemand houdt natuurlijk van buiten in de kou staan! Ook heb je katten die nog honger hebben, ook al staat er bij hun thuis altijd een bak met brokjes klaar. Een kattenluik met chip helpt ook vreemde eters voorkomen! Jouw kat moet natuurlijk genoeg eten, maar als hij erop uit is en intussen wordt zijn bakje leeg gegeten door andere katten zal de honger niet weggaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *