Loading...
Tuin

Feestverlichting voor in de tuin wordt door steeds meer mensen aangeschaft

Ze zeggen dat hoe vaker je in een groene omgeving zit, hoe langer je leeft. Yes! Reden genoeg om meer tuinfeestjes te organiseren en/of te bezoeken. Nu tuinfeesten steeds populairder worden, zoeken mensen naar manieren om hun buitenruimte te versieren. Een manier die velen kiezen om dit te doen is door feestverlichting toe te voegen. Deze lampjes kunnen gebruikt worden om een feestelijke sfeer te scheppen of gewoon om wat extra verlichting toe te voegen. Maar welke feestverlichting moet je nu kiezen? In dit artikel geven we je graag een houvast.

Het gebruik van gloeilampen

Ondertussen weten we dat er heel veel verschillende feestverlichting te vinden is op de markt. Een veel gekozen optie is een lichtsnoer buiten kopen. Een lichtsnoer kun je namelijk heel gemakkelijk om bestaande planten, bogen of hekjes ophangen. Deze lichtjes zijn er in een groot aantal kleuren en daarom zeer geschikt om je tuin een feestelijk tintje te geven. Zorg er ten eerste voor dat de lampjes van kwaliteit zijn. Het zou leuk zijn als je de lampen ook na het feest nog kan laten hangen, tezamen met het wispelturige weer in Nederland – regenbestendig dus! Ook is het verstandig om de oppervlakte op te meten die je wilt vullen met lampjes en de start- en verlengkabel, zodat je zeker weet dat ze passen in je tuin. Wil je de lampjes aan de gevel ophangen? Vergeet dan zeker de s-haakjes niet. Voor een lichtsnoer aan het raam kun je het beste een zuignap aanschaffen en tie wraps zijn ideaal als je ze wil vastzetten aan een voorwerp. 

Hanglampen in de tuin

Of je nu een barbecue organiseert of een filmavond in de achtertuin, met de juiste feestverlichting kun je dé sfeer zetten en je tuin omtoveren tot een magische oase. Dus waarom zou je je ruimte niet aankleden met wat kleurrijke verlichting van bijvoorbeeld buitenverlichtingswinkel Nostalux? Een andere populaire soort tuinverlichting zijn hanglampen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan hangende papieren lantaarns, maar ook klassieke buitenlampen kunnen de show stelen. Zo kun je de lantaarns van een mooi plekje voorzien aan de boomtakken en de klassieke buitenlamp ophangen in de patio. Maak ook een feestje van de voorbereiding, want als het op tuinverlichting aankomt, kun je niet fout genoeg gaan. 

Maak het knus met kaarsen

Geef je liever de voorkeur aan een zachte gloed van kleine, warme kaarsen? Dat is natuurlijk ook helemaal te begrijpen. Versier je tuin met verschillende kaarsen om een zacht en knus effect te creëren. Denk bijvoorbeeld aan theelichtjes in een mooi houdertje of prachtige chique kaarsen op tafel. Jup, kaarslicht zorgt voor sfeer! Je kunt het natuurlijk ook combineren. Hang wat prachtige lichtsnoeren van gloeilampen op, tover wat hanglampen in de tuin en maak het een geheel met bijpassende kaarsen. En nee, het is geen straf om het na afloop van de avond te laten hangen. Gezelligheid creëer je zelf! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *