Loading...
Tuin

Maak van je tuin een gezellige plek!

Soms kan het erg lastig zijn om van je tuin een gezellig geheel te maken. Misschien heb je in een hoekje een tafeltje en stoelen staan en in het andere hoekje weer een plateau met kaarsen. Dus hoe zorg je er nu voor dat alles samen komt en vooral erg gezellig is. Dit, in combinatie met de nieuwste trends vertellen wij je hier. 

Duurzaam 

We willen natuurlijk nog steeds zoveel kunnen genieten van onze tuin dan voorheen. Maar duurzaamheid is wel steeds meer een thema wat je veel terugziet. Denk aan het vervangen van je barbecue naar een elektrische barbecue of een gehele keuken. Het vervangen van verlichting hoort hier ook bij. Het is beter om over te gaan op ledverlichting of verlichting wat werkt op zonne-energie. Mocht je je nog meer in willen zetten voor het milieu kan je ook nog een waterton plaatsen op een plekje in de tuin. Hier kan je bijvoorbeeld planten water mee geven. 

Natuurlijk

Breng een natuurlijke look aan in de tuin en maak gebruik van natuurlijke producten. Populaire materialen zijn bamboe en rotan. Denk aan een tafeltje, een loungebank of een leuke stoel. Natuurlijke materialen zijn mooi, maar vergen wel wat aandacht. Laat ze niet op regenachtige dagen buiten een overkapping staan, hierdoor zullen ze sneller kapot gaan. Er zijn daarnaast ook genoeg leuke accessoires van natuurlijk materiaal. Hierdoor kan je de tuin nog natuurlijker laten lijken. 

Haal binnen naar buiten

Het is algemeen bekend dat het klimaat veranderd is. Hierdoor zullen we in Nederland vaker buiten zitten en vaker genieten van het mooie weer. Dit is een van de redenen om de gezelligheid van binnen naar buiten door te trekken. Denk dan aan een soort huiskamer voor buiten. Het belangrijkste voor het creëren van een woonkamer in de tuin zijn de meubelen. Deze moeten comfortabel zijn, maar vooral erg gezellig. Om die gezelligheid naar je tuin te halen kan je kiezen voor een ronde tuintafel of een leuke bank. De ‘woonkamer’ kan je naar eigen smaak aankleden met leuke accessoires. 

Moestuin 

Ook hier is duurzaamheid van toepassing door het kweken van je eigen groenten en fruit. Er wordt vaak gedacht dat een moestuin alleen iets is voor de allergrootste tuinen, maar niets is minder waar. Je kan ook op een balkon een moestuin maken in de daarvoor bestemde bakken. Daarnaast is het ook mogelijk om je eigen kruiden te kweken op je balkon of zelfs in de keuken. Hier heb je niet meer nodig dan een paar bakjes of een wand in de tuin. 

Planten en bloemen

Los van alle materialen, trends en producten moet er niet vergeten worden dat een tuin altijd gezelliger wordt van leuke planten en bloemen. Om in de natuurlijke materialen en kleuren te blijven, is het bijvoorbeeld erg leuk om terracotta plantenbakken aan te schaffen. Zet ze bij elkaar op een plekje waar je ook een zitgedeelte hebt. Hierdoor heb je gelijk meer het gevoel dat je in de natuur zit. Daarnaast zorgt wat kleur in verschillende bloemen en planten voor een gezellige boel in de tuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *