Loading...
InterieurWoonkamer

Gebruikt of nieuw meubilair? Tips voor het kopen van kantoormeubilair

Voor de inrichting van het kantoor rijst altijd de vraag voor de ondernemer. Wat is immers de beste oplossing: kiezen voor gebruikt meubilair of investeren in nieuw meubilair? Om te beslissen wat het beste past in jouw situatie moet jou weten dat er voor- en nadelen zijn in elke optie. Weet hier wat ze zijn en kijk waar je rekening mee moet houden om de juiste beslissing te nemen.

Voor- en nadelen van gebruikt meubilair

De keuze voor meubilair voor de montage van het kantoor heeft zijn voor- en nadelen. Het belangrijkste positieve punt betreft de kosten, aangezien nieuw meubilair veel duurder is. Natuurlijk, wat de keuze ook is, het beste is om te zoeken naar de beste prijzen.

Het zoeken naar waarden moet gebeuren om onnodige kosten te verminderen. Gebruikt kantoormeubilair kan ook de beste oplossing zijn voor mensen die een bedrijf beginnen.

Om niet in het nadeel te zijn, moet de ondernemer zich bewust zijn van het meest verontrustende probleem bij de keuze van tweedehands meubilair: de staat van conservering. Het is belangrijk om te testen en te observeren hoe elk product wordt gevonden.

Test bijvoorbeeld voordat jou een bureau koopt, of de lades goed open en dicht gaan. Als jou stoelen koopt, kijk dan of de wielen perfect werken. Maak een zorgvuldige analyse van alle apparatuur.

Het visuele aspect varieert naargelang de voorkeur van elke ondernemer. Naast de economie kan het gebruikte meubilair zorgen voor een meer rustieke uitstraling, anders dan traditionele kantoren, gestandaardiseerd en uniform.

Maar als het doel is om een modern imago aan de omgeving te geven, moet de optie voor nieuw meubilair zijn. Het is aan de ondernemer om te beoordelen welk voorstel meer past bij wat hij voor zijn kantoor zoekt.

Andere tips bij het kiezen van kantoormeubilair

Of het nu gaat om gebruikt of nieuw meubilair, bij de inrichting van het kantoor zijn er nog andere zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Zie hieronder drie belangrijke tips, en weet hoe dit de productiviteit van jouw medewerkers beïnvloedt.

3- Houd rekening met ergonomie
Of ze nu gebruikt worden of nieuw meubilair, bedenk dat ergonomie een van de belangrijkste aspecten is in jouw kantoor. Jou en jouw medewerkers zullen immers veel tijd besteden aan het zitten in dezelfde positie.

Het is essentieel dat jouw apparatuur voldoet aan de normen voor gezondheid en veiligheid op het werk.

2- Kies meubilair dat de specialiteit van het kantoor uitbeeldt
Houd er bij de keuze van het meubilair rekening mee dat het hele plaatje moet vormen. Deze inrichting moet het juiste beeld overbrengen en moet dus binnen de logica van de werking zinvol zijn. Dit betekent dat als jouw bedrijf een café of bar is, jou niet moet kiezen voor meubilair voor bijvoorbeeld advocatenkantoren.

1- De eerste indruk moet worden overwogen
Denk bij de inrichting van jouw kantoor aan de mensen die jouw werkplek niet kennen en er voor het eerst binnenkomen. Wat zullen ze zien, hoe zullen ze reageren op hun omgeving? Het beeld dat ze van het bedrijf zullen hebben, zal zelfs de indruk die ze van jouw manier van zakendoen zullen hebben, vormgeven.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *