Loading...
Tuin

De toegevoegde waarde van een tuinontwerp

De zomer staat voor de deur en dus zijn de meeste mensen volop aan de slag gegaan om hun tuin voor het aankomende zomerseizoen klaar te maken. Sommige mensen hoeven alleen wat planten te vervangen, terwijl anderen hun gehele tuin renoveren. Is dat laatste ook bij jou het geval? Dan is het laten maken van een tuinontwerp een absolute aanrader.

Wat zijn de voordelen van het laten maken van een tuinontwerp?

Simpel, als je een project planmatig aanpakt, dan levert het vaak het beste resultaat op. En dat geldt dus ook voor het aanleggen van een tuin. In een tuinontwerp wordt namelijk rekening gehouden met allerlei belangrijke zaken. Om hier een idee van te geven, bespreken we hier een aantal voorbeelden van..

Je krijgt de juiste beplanting in je tuin

In een tuinontwerp wordt goed nagedacht over welke beplanting er in de tuin moet worden geplant. Ben je bijvoorbeeld een fanatiek tuinliefhebber en vind je het niet erg om regelmatig de tuin bij te moeten houden? Dan kan het gevolgen hebben voor de plantkeuze in het tuinontwerp.

Zo vinden mensen die graag in de tuin werken het geen probleem om regelmatig de snoeischaar te moeten pakken. Terwijl iemand die weinig tuinonderhoud wilt uitvoeren daar echt niet op zit te wachten.

En wat te denken van eventuele huisdieren? Bepaalde plantensoorten zijn namelijk giftig voor dieren en/of mensen en kun je daardoor beter niet in je tuin poten. Kortom, genoeg zaken om over na te denken. En dat is precies wat er gebeurt als je een tuinontwerp laat maken.

Er wordt nagedacht over de afvoer van hemelwater

Tegenwoordig hebben we steeds vaker last van fikse regenbuien, waardoor tuinen geregeld blank komen te staan. Maar met een tuin die doordacht is ontworpen, zul je hier niet snel last van krijgen. Door gebruik te maken van slimme oplossingen om de hoeveelheid regenwater die in de tuin terechtkomt en blijf liggen te verminderen, kun je wateroverlast vaak voorkomen. Bij het maken van een tuinontwerp zal een hovenier dit belangrijke aspect dan ook niet over het hoofd zien.

De tuin wordt afgestemd op de gebruikers

In een goed uitgewerkt tuinontwerp wordt er rekening gehouden met de gebruikers van de tuin. Concreet kun je hierbij denken aan het weglaten van materialen waaraan bijvoorbeeld kinderen zich kunnen bezeren. Denk bijvoorbeeld aan scherpe stenen of een hekwerkje waarbij de planken in een puntvorm zijn gezaagd.

Wat kost een tuinontwerp?

Nu je weet welke voordelen het laten maken van een tuinontwerp je oplevert, wil je natuurlijk weten wat het kost om een tuinontwerp te laten maken.  Over het algemeen kun je rekening houden met een bedrag van onder de € 1.000,-.

Dat lijkt misschien wat veel, maar bedenk dan dat een tuin vaak jarenlang mee gaat en je met een goed ontwerp veel meer plezier aan de tuin zult beleven. Eigenlijk is de investering dus beperkt ten opzichte van alle voordelen die een tuinontwerp je oplevert.

Vraag meerdere offertes aan voor je tuinontwerp

Tussen de verschillende hoveniersbedrijven waar je een tuinontwerp kunt laten maken zit nogal een kwaliteitsverschil. Sommige bedrijven werken nog met potlood en papier, terwijl vooruitstrevende hoveniersbedrijven (zoals Aardoom Hoveniers uit Ridderkerk) met professionele 3D programma’s werken.

Daarmee brengen ze je tuin tot leven, nog voordat de eerste schep de grond in gaat. Sterker nog, er zijn zelfs hoveniersbedrijven waar je een schitterende video van je nieuwe tuin kunt laten maken, zodat je er virtueel doorheen kunt wandelen. Toegegeven, je betaalt misschien iets meer voor een dergelijk 3D tuinontwerp, maar daarentegen weet je van tevoren al hoe je nieuwe tuin er in het ‘echt’ uit komt te zien. Zo is de kans op telleurstellingen vrijwel nihil!

Meer informatie over het laten maken van een 3D tuinontwerp vind je hier: tuinontwerpen door Aardoom Hoveniers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *