Loading...
Bouwen & VerbouwenWonen

Geld besparen bij een verbouwing? Volg de volgende 4 tips

Ga jij binnenkort verbouwen? Superleuk! Helaas stijgen de prijzen de laatste tijd erg hard, en kan materiaal voor je verbouwing best prijzig zijn. Daarom is het goed om je te verdiepen in je budget en de verschillende manieren om hier zo veel mogelijk uit te halen. In dit artikel geven we je vier tips die je helpen bij het besparen van geld bij een verbouwing. 

1.Laat onderhoud niet liggen

Klinkt misschien gek om geld uit te geven aan onderhoud tijdens je verbouwing, maar we zeggen dit alleen maar om je latere kosten te beperken. Wanneer je onderhoudsklusjes, zoals het schilderen van je kozijnen, laat liggen, kan het zo zijn dat dit voor alleen maar extra kosten zorgt. In dit geval kunnen je kozijnen namelijk gaan rotten wanneer er achterstallig onderhoud is. Door ze tijdig te schilderen kost dit je alleen verf en niet een heel nieuw kozijn. 

2.Start niet zonder een goede verzekering

Wanneer je budget niet onbeperkt is, wil je natuurlijk geen geld uit hoeven te geven aan onverwachte kosten. Helaas zit een ongeluk wel in een klein hoekje. Gelukkig is dit iets waar je je prima tegen kunt verzekeren. Daarom is het goed om niet te starten zonder dat je je bestaande opstalverzekering hebt gecheckt. Dekt deze niet alle schaden, dan kun je kiezen voor een ruimere dekking. Of wisselen van woonverzekeraar. Zo’n overstap kan je een hoop geld schelen wanneer het fout gaat. 

3.Besteed uit wat je zelf teveel tijd kost 

Zelf verbouwen is natuurlijk een stuk goedkoper. Toch kost het vaak ook wel echt veel tijd. Zeker wanneer je het niet elke dag doet of geen ervaring hebt. En we weten allemaal: tijd kost geld. 

Kun je het niet zelf, of kost het teveel tijd, dan is het helemaal niet gek om naar een aannemer te kijken. Dit heeft namelijk ook veel voordelen. Zo beschikt een aannemer over een specialisme en heeft hij of zij veel expertise. Daarnaast kan een aannemer je adviseren als je tegen een obstakel of dilemma aanloopt. Dit leidt daarom meestal ook tot een beter en kwalitatiever eindresultaat. Ook beschikt een specialist vaak over materiaal zoals een minikraan. Een minikraan huren is dan ook niet meer nodig. 

4.Vraag om korting 

Als het draait om verbouwen is het helemaal niet gek om om korting te vragen. Natuurlijk ga je geen korting vragen wanneer je een paar schroeven uit de bouwmarkt nodig hebt, maar wanneer je een vloer of keuken gaat kopen, is het vragen om een beter prijs heel normaal. Het kan je, vooral wanneer je een grote aankoop doet, tot wel honderden euro’s schelen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *