Loading...
Geen categorie

Hoe maak je een kralenketting? de voorbereiding.

Verzamel je kralenmateriaal. Zorg ervoor dat u al uw materialen bij de hand hebt: kralen, kralengaren, draadsnijder, kralenkralen, superlijm en sluitingen om uw ketting goed af te werken. Het beste soort draad is flexibel pareldraad. Al deze materialen zijn gemakkelijk te verkrijgen bij een groothandel in kralen.

Bepaal uw kettingstijl. Denk bij de afweging welke stijl van collier u wilt maken, aan factoren zoals lengte. Als u van kortere kettingen houdt, kunt u overwegen om een halsketting of een choker te maken. Als u van langere halskettingen houdt, wilt u misschien een lariatlengte (langer, meestal tot aan uw borst).

U kunt ook uw eigen stijl en lengte bepalen. Dit zijn eenvoudige suggesties om u een globaal idee te geven. Merk op dat de afgewerkte lengte van uw kralenketting de kralen omvat die u gebruikt heeft en de lengte van de juwelensluiting van uw keuze.

Selecteer een lengte. De choker is de kortste ketting en heeft een totale lengte van ongeveer 13 inch. De halsketting is iets langer, en gaat naar beneden tot ongeveer 14 tot 16 inch. Een Lariat is de langste, komt binnen op ongeveer en meer dan 45 inch. Zoals hierboven vermeld, kunt u ook uw eigen lengte en stijl kiezen.

Meet je nek op, en bepaal dan de lengte. Neem uw meetlint, en lus het om uw nek terwijl u naar uzelf in de spiegel kijkt. Probeer kleine en grote lussen om te zien wat u verkiest. Dit geeft u een idee van hoe uw ketting er op uw hals zou kunnen uitzien.

Het ontwerp en de lay-out voorbereiden

Schik uw kralen op een vlakke ondergrond, zoals een tafel of een bureau. Speel met de kralen totdat u het ontwerp vindt dat u het beste bevalt. Probeer verschillende kleurvariaties, denk misschien zelfs aan het hebben van meerdere lagen touw. Misschien wilt u een ketting die een paar keer om uw nek gaat, of misschien slechts één lange lus. Nu kan je beginnen met het maken van de ketting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *