Loading...
Bouwen & Verbouwen

Slimme IP camera houdt inbrekers buiten de deur

Jezelf veilig kunnen voelen in je eigen huis is een groot goed. Een huis is pas een thuis als je jezelf er volledig kan ontspannen en niet bang hoeft te zijn voor ongenode gasten. In de donkere maanden van het jaar vinden extra veel inbraken plaats. Vooral rond de feestdagen is het veelvuldig raak. Met gebruik van enkele slimme apparaten wordt het de inbrekers een stuk moeilijker gemaakt en kun je zelfs vanaf een afstand kijken hoe het er thuis aan toe gaat wanneer je er niet bent.

Camerabeveiliging voor binnen en buiten

Beveiligingscamera’s zijn zeker niet nieuw op de markt. Veelal worden ze gebruikt door bedrijven. Tegenwoordig schaffen ook steeds meer particulieren een camera aan om hun huis en spullen te beveiligen. Dat kan bijvoorbeeld met een IP camera. Deze camera werkt via het Internet Protocol, vandaar de letters IP. Doordat deze beveiligingscamera’s zowel beeld als geluid kunnen streamen via het internet, kun je de beelden overal ter wereld bekijken met je smartphone, tablet of computer. Een ander grote verschil tussen een beveiligingscamera en een IP camera is de beeldkwaliteit en de lichtgevoeligheid. De helderheid en scherpte zijn bij de moderne IP camera’s stukken beter dan bij de analoge camera’s. Sommige IP camera’s kunnen zelfs inzoomen bij verdachte situaties of reageren op lichaamswarmte. Mochten er dus daadwerkelijk inbrekers aanwezig zijn in huis, dan heb je daar een close-up foto van die de politie zeker kan helpen bij het opspeuren en arresteren van de inbrekers. IP camera’s zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Het voordeel van een camera buitenshuis is dat deze ongenode gasten al bij voorbaat afschrikt en daardoor geen inbraakpoging gedaan wordt. Bovendien zijn de buitencamera’s meestal ook voorzien van een sirene zodat ook buurtgenoten gewaarschuwd worden als er iets niet pluis is bij jou thuis.

IP camera gemakkelijk te koppelen aan Home automation systeem

Alle IP camera’s geven direct een push melding op je smartphone wanneer zich thuis een verdachte situatie voordoet. Je kunt dan op afstand kijken wat er in je huis of tuin gaande is. De beelden die de IP camera opneemt kunnen naar keuze worden opgeslagen op een SD kaart of in de Cloud. Zo beschik je altijd over degelijk bewijsmateriaal. Binnen de IP camera’s onderscheiden we twee typen. De All-in one camera of een stand alone camera. De All-in one camera is uit te breiden met verschillende sensoren die bijvoorbeeld op ramen of deuren kunnen worden geplaatst. Zo beslis jij precies welke onderdelen van je huis moeten worden meegenomen in de beveiliging en welke juist niet. Bovendien kunnen all-in one camera’s volledig worden geïntegreerd in Home automation systemen die je wellicht al in huis hebt. Op deze manier beschik je dus eigenlijk over een compleet draadloos beveiligingssysteem. Naast het beveiligen van je woning kun je met deze systemen ook een oogje in het zeil houden als je kinderen of huisdieren even alleen thuis zijn. Wanneer het nodig is kun je zelfs praten met elkaar via de app op je telefoon die de IP camera bestuurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *