Loading...
InterieurWonenWoonkamer

Hoe richt je je interieur in? Drie tips!

Of je nou net een nieuw huis hebt gekocht of je wilt gewoon wat anders. Iedereen is weleens toe aan een nieuw interieur. Toch kan het inrichten van je interieur een hele klus zijn. Het aanschaffen van meubels, de muren verven enzovoort zou op zich niet zoveel moeite kosten, toch? Nou ja, dat is waarschijnlijk ook de minste moeite. Maar, wat dacht je van het uitkiezen van de meubels. Welke soort, kleur, maat meubels zoek je en welke kleur verf? Uiteraard wil je ook iets kopen dat binnen je budget valt. Makkelijk? Zeker niet. Wil ik een vloerkleed bestellen, een nieuwe eettafel of een ander bankstel? De keuze is reuze en de kans is groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom deel ik in dit artikel enkele tips met je, waardoor jij een begin kunt maken met het inrichten van je interieur.

Zoek inspiratie op

Ten eerste is het belangrijk om inspiratie op te doen. Je hoeft namelijk niet per se iets gloednieuws te verzinnen of een stijl zelf samen te stellen. Je kunt het internet als handige tool gebruiken om wooninspiratie op te doen. Zo kun je inzicht krijgen in welke kant je graag op wilt met je interieur.

Moodboard

Ten tweede is het handig dat je wat met de inspiratie gaat doen. Hoe zou je dat nou beter kunnen doen dan door middel van een moodboard? Je kunt alle inspiratie die je hebt gevonden overzichtelijk weergeven in een moodboard. Denk hierbij aan inspiratie die je hebt verkregen via Pinterest, Google, boeken of tijdschriften.

Indeling maken

Als laatste tip is het fijn om een indeling te maken. Hiermee bedoel ik dat je gaat nadenken over welke kamer is waarvoor wilt gebruiken. Misschien kun je zelf een extra ruimte creëren. Dit kun je groot doen, door een veranda te plaatsen of een aanbouw? Maar, je kunt ook kleiner denken. Benut de ruimte beter door meubels die je niet gebruikt weg te halen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *