Loading...
Tuin

Hoe tuin verlichten?

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat we weer massaal buiten kunnen zitten. Zonde dan als je niet kunt genieten van je eigen tuin als die helemaal in het donker valt. Daarom geven wij jou in dit blog een aantal tips over jij het beste je tuin kunt verlichten.

Maak een plan

Het grootste nadeel van je eigen tuin verlichten, is dat je lampen vaak ver verwijderd zijn van stopcontacten. Dus voordat je allerlei kabels door je tuin hebt liggen, is het belangrijk om van te voren een plan te maken. Waar zitten je stopcontacten, welke gedeeltes van je tuin wil je verlichten en hoe ga je de kabels verbergen? Dat zijn drie belangrijke vragen die o.a. moet beantwoorden.

 

Misschien vind je het prettig om je poort goed te verlichten? Op die manier je zie als er mensen binnenkomen. Houdt hier dan ook rekening mee in je planning.

Verlicht gedeelten tuin

Wat je wilt voorkomen is dat je eigen tuin een groot baken van licht wordt. Het is niet nodig om iedere plantje te verlichten en dit kist ook nog eens veels te veel energie. Kies dus van te voren welke gedeeltes je wilt verlichten. Door een leuke speling te maken tussen donkere en lichtere gedeeltes in je tuin, krijg je ook een stuk meer sfeer. Een leuke tip is om je belangrijkste plantenbakken, bomen en eventuele objecten zoals tuinhuisjes te verlichten.

Verlicht je terras

Je terras is de plek waar je s’avonds laat met vrienden of familie zit na te tafelen. Dit is dus de plek die je graag sfeervol wilt verlichten. Wij geven je graag als tip mee om deze plek met spotjes en sfeerlampen te verlichten. De spotjes zijn mooi weggewerkt in het dak en verzorgen voor genoeg licht en sfeerlampen maken het gezellig. Het is belangrijk om creatief te zijn met de verlichting die je kiest en dat je interieur aansluit op die gemaakte keuzes. Zo creëer je een mooi geheel.

Let op het energieverbruik

We benoemden het het al kort in dit blog, maar let op het energieverbruik. Waar licht in de woonkamer functioneel is, is licht in je tuin voornamelijk decoratief. Kies dus voor energiezuinige lampen zoals led lampen om je eigen portemonnee te beschermen en het milieu zo min mogelijk schade aan te richten.

 

Hopelijk hebben we voldoende informatie kunnen geven over hoe jij tuin goed kunt verlichten. Kortom, het is belangrijk om eerst een paar ideeën op te doen en vervolgens pas uit te voeren. Denk dus goed na en kijk vooral bij je buren hoe zij hun tuin hebben ingericht.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *