Loading...
Geen categorie

Je huis verkopen? Zo vind je een fijne verkoopmakelaar

Bij het verkopen van een woning komt altijd veel kijken. Sommigen kiezen ervoor om het zelfstandig op te pakken en de touwtjes in eigen handen te houden. Anderen kiezen voor de hulp van een verkoopmakelaar. Maar welke dan? Wil je iemand die alles regelt tegen een vaste prijs of heb je alleen af en toe wat hulp nodig? Ontdek hieronder meer

De juiste klik

Bij het kiezen van een verkoopmakelaar moet je veel aspecten afwegen, maar het belangrijkste is toch wel dat jullie op één lijn zitten. Een klik met de makelaar is daarom belangrijk. Om een paar makelaars in kaart te brengen, is het internet een goed startpunt. Zoek eens een paar makelaars op, kijk naar wat ze zeggen, hoeveel huizen ze hebben verkocht en hoe ze door anderen worden gewaardeerd.

In de buurt

Naast het hebben van een goede klik, is het ook belangrijk om te kijken welke makelaars bij jou in de buurt actief zijn. Het is belangrijk dat de makelaar het pand in een bepaalde buurt of stad goed kan duiden. Een verkoopmakelaar die al eens twee huizen bij jou in de buurt heeft verkocht, kan geïnteresseerden precies vertellen waarom de buurt aantrekkelijk is.

Zelfstandig te werk

Wat doet een makelaar dan precies? Een full service makelaarskantoor zal je van begin tot eind begeleiden bij het verkoopproces. Dit brengt een bepaalde expertise met zich mee. De makelaars die bij dit kantoor werken zijn vaak gespecialiseerd in jouw buurt/wijk en weten goed wat wel en niet werkt voor de verkoop van jouw woning.

Mocht je nou zelf een groot deel van de verkoop willen doen, kan het lonen om een makelaar via het internet in te schakelen. Deze makelaar betaal je voor bepaalde uitvoerende diensten, maar niet alle.

Ga het gesprek aan

Uiteindelijk ben je zelf als verkopende partij doorslaggevend voor de keuze van een makelaar. Het is dan ook niet erg om kritisch te zijn, de makelaar gaat tenslotte voor jou werken. Het is daarom belangrijk om het gesprek met meerdere makelaars aan te gaan. Niet alleen om te ontdekken of er daadwerkelijk een klik is, maar ook om te kijken hoe zij de verkoop denken te verwezenlijk. Welke stappen gaan ze nemen en hoe concreet zijn deze stappen? Diegene die voor jou als een perfect match voelt is uiteindelijk de juiste keuze. Laat het verkoopproces dan maar beginnen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *