Loading...
Bouwen & Verbouwen

Klussen aan een boot

Het hebben van een boot is een leuke bezigheid. Voor de een is het een hobby om te klussen aan de motor en uitstraling van de boot en wanneer het weer mooi weer is om mee te varen. Klussen aan een boot is niet alleen een hobby maar moet ook gebeuren. Zo is het belangrijk dat je eens in de drie jaar de boot opnieuw verft, regelmatig de motor checked waarbij de motorolie ververst moet worden, oliefilter en brandstoffen vernieuwd moeten worden etc. Het hebben van een boot is dus een redelijke dure hobby maar gelukkig is het geen probleem om buitenboordmotor-onderdelen te kunnen vinden.

Basis boot

Misschien heb je een goedkope boot gekocht met het idee om deze helemaal op te knappen en in een nieuw jasje te steken. Dit kan namelijk zeker en is een goede oplossing voor de mensen die graag bezig zijn maar ook iets helemaal naar wens willen hebben. Zo kan je namelijk zelf kiezen of je voor Mercury onderdelen gaat of toch liever die van een Mercruiser. Je kan zelf de gewenste motor uitkiezen, bekleding, kleur, etc. Het is iets waar je een lange tijd mee bezig kan zijn. Zo kan je er dus ook voor kiezen om een hele voordelige boot te maken, door voordelige producten te kopen.

Waar rekening mee houden

Voordat je een boot aanschaft moet je wel rekening houden met bepaalde punten. Je kan een boot namelijk wel opknappen en naar je wensen laten voldoen, maar als die eigenlijk niet meer te redden valt is het zonde van je geld. Kijk dus of er geen lekken zijn ergens op de boot met name waar de motor moet zitten. Kijk ook of de plekken waar je vloeistof in moet vullen zoals de motorolie, oliefilter, brandstoffilter en gasinstallatie nog intact zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *