Loading...
Bouwen & VerbouwenWonenWoonkamer

Een Mancave maken in 4 stappen!

In het verleden zouden mancaves beschreven worden als een plek waar de aroma’s van rook en alcohol heersen. Een plek waar je aan het eind van de week honderden bierblikjes kan opruimen. Niet eens te spreken over de overgebleven pizza’s die al een paar dagen aan het rotten zijn. Gelukkig is dit tegenwoordig niet meer zo. Een mancave is namelijk lang niet meer alleen voor mannen. Hoewel de term, mancave, duidt op een grot voor mannen. Is het nu voor zowel man, vrouw als kind. Maar welke stappen moet je nou precies ondernemen om een toffe man cave te creëren? Wij leggen het je uit in 4 stappen.

1. Begin met een design

First things first, het is belangrijk om van te voren eerst te bedenken wat voor soort man cave je precies wilt verwezenlijken. Net zoals elke andere kamer in je huis, is het belangrijk om van te voren een ontwerp vast te leggen. Een mancave wordt gezien als aparte kamer van het huis, dus mag helemaal los staan van het thema van het huis. Als je een mancave binnenloopt, wil je eigenlijk dat je in een andere dimensie stapt. Vaak zie je een donkere look met leren fauteuils en banken. Eigenlijk wil je een gevoel creëren dat je niet meer in hetzelfde huis bent. 

2. Sfeerverlichting

Het design is gemaakt, dus dan gaan we over naar verlichting. Bij een mancave kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Vaak is een mancave een donkere zolder, schuur of kelder. Daarom is het wel zo leuk om goede verlichting op te hangen. Van neon tot felle led verlichting en van lichtsnoeren met hangende Jack Daniels flesjes tot een hele lichtshow. Dit is natuurlijk leuk als je een feestje hebt, maar ook als je een avondje met je vrienden zit. Maar wanneer je overdag met je gezin ook gebruik maakt van de mancave. Is het gewenst om ook wand-of vloer lampen in de cave te zetten. Kijk hiervoor eens naar de merken Steinhauer en It’s about RoMi, deze merken zijn ideaal voor je mancave.

3. Muziek

Een echte mancave, moet je een goede geluidsinstallatie hebben om sportwedstrijden te kunnen kijken en feestjes te geven. Een geluidsinstallatie kan bestaan uit speakers in elke hoek van de mancave. Ben je van plan om veel feestjes te organiseren? Vergeet dan niet extra goed te isoleren, je wilt natuurlijk niet dat de rest van het gezin wakker wordt. Voor een retro gevoel in je mancave is het plaatsen van een jukebox of een vinylspeler een goed idee! 

4. Een bar?

In een mancave moet natuurlijk gedronken worden. Een simpele koelkast voldoet ook, maar het is voor de uitstraling super vet om een bar te plaatsen. Als je handig bent kan je deze gemakkelijk zelf maken. Maar heb jij twee linkerhanden, dan kan je de bar ook ergens aanschaffen. Zorg ervoor dat je een tapje en koelkast hebt en het feest kan beginnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *