Loading...
Tuin

Kunstgras: zelf aanleggen of laten aanleggen?

De meeste mensen dromen van een fraai grasveld in hun tuin, want het zorgt voor een natuurlijke uitstraling en daarnaast is het uiteraard ook heerlijk om er in de zomer op te liggen of spelen. Toch vinden deze mensen het wat minder fijn als ze veel werk moeten verrichten om hun gazon in een goede staat te houden. Gelukkig biedt kunstgras in dat geval de perfecte oplossing! Met kunstgras haal je namelijk wel de groene sfeer in je tuin, maar je bent dan vrijwel geen tijd kwijt aan onderhoud. Heb je eenmaal voor kunstgras gekozen, dan rest er nog een vraag: ga je dit zelf aanleggen of laat je dit liever over aan een professional? En is het moeilijk om zelf een kunstgrasveld aan te leggen en in welke gevallen kun je het beter overlaten aan een expert?

Kunstgras zelf aanleggen
Zelf kunstgras aanleggen is eigenlijk niet heel moeilijk. Daarom kiezen veel mensen ervoor om het gewoon zelf te doen. Toch kun je aardig in de knoei komen als je hier nog geen ervaring mee hebt. Verder kost het ook flink wat fysieke inspanning om kunstgras aan te leggen. Als je dus bijvoorbeeld al op leeftijd bent of vaker last hebt van nek- en rugklachten, dan is het wellicht slimmer om deze klus uit te besteden. Wil je het toch zelf aanpakken? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je het juiste gereedschap en accessoires klaar hebt liggen. Op de meeste websites die kunstgras verkopen staat precies wat je allemaal nodig hebt. Kunstgras (inclusief het bijbehorende gereedschap) kun je dus makkelijk online bestellen. Heb je alles bij elkaar geshopt, maar weet je nog niet hoe het aanleggen van kunstgras in zijn werk gaat? Hieronder vertellen we je in 5 simpele stappen hoe je dit aanpakt. Verder is het ook verstandig om de leverancier van jouw kunstgras om advies te vragen, want zij weten precies wat je moet doen om het mooiste eindresultaat te bereiken.

  1. Haal eventueel het oude grasgazon weg en maak de grond egaal. Zorg er ook voor dat je de grond onder het oude grasveld afgraaft (tot ongeveer 5 centimeter diepte).
  2. Strooi bestratingszand over de grond heen en egaliseer dit goed.
  3. Leg een onderdoek over het zand heen. Dit zorgt voor een stabiele ondergrond. Verder zorgt een onderdoek er ook voor dat onkruid geen kans krijgt om door het kunstgras heen te groeien.
  4. Rol nu het kunstgras uit. Zorg ervoor dat het kunstgras mooi plat ligt en dat er geen hobbels zichtbaar zijn.
  5. Maak het kunstgras met haakjes aan het onderdoek vast.

Kunstgras laten leggen door een professional
Het aanleggen kan erg tijdrovend zijn en bovendien zijn de kosten voor het leggen van kunstgras niet erg hoog. Kun jij deze inspanning niet leveren of wil je gewoon 100% zeker zijn van een mooi resultaat? Dan is het laten aanleggen van kunstgras door een professional een prima alternatief. De experts weten namelijk precies hoe ze van elke tuin iets moois kunnen maken en hebben ruime ervaring en kennis in alles wat met kunstgras te maken heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *