Loading...
InterieurTuin

Kurkuma: naast bekend specerij ook een populaire kamerplant

Kurkuma staat bij steeds meer huishoudens in het keukenkastje. Maar wist je dat het naast een heerlijke specerij ook een prachtige kamerplant is? Een soortgenoot van de plant waar kurkuma vandaan komt is in ieder tuincentrum te vinden. De Curcuma plantenfamilie staat als geen andere plant symbool voor de Aziatische natuur. Deze plant komt voornamelijk voor in Laos, Cambodja, India en Thailand. De plant komt voornamelijk voor in tropische regenwouden en heeft de bijnaam Siamese Tulp gekregen. Dit komt door de prachtige roze bloemen. De plant doet het goed in warme temperaturen en hebben veel water nodig. Kurkuma, het kruid dat van bepaalde Curcuma planten is al eeuwenlang een onderdeel van de geneeskunst en wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten.

Kurkuma geelwortel

De kurkuma zoals wij hem kennen wordt gewonnen uit de Curcuma longa. De geelwortel heeft een prachtige kleur en werd vroeger daarom ook veel gebruikt als kleurstof. De wortels zijn eetbaar en bevatten veel Curcumine. Curcumine heeft een positief effect op onze gezondheid. Ben je op zoek naar kurkuma van hoogwaardige kwaliteit? Bekijk dan eens de webshop van De Kurkumaspecialist. De Kurkumaspecialist heeft veel producten rondom kurkuma in het assortiment. Zo kan je optimaal genieten van alle voordelen die dit kruid te bieden heeft.

Curcumine voor een betere gezondheid

Vroeger werd kurkuma al veel gebruikt als geneesmiddel tegen verschillende vervelende kwalen. Tegenwoordig blijkt het dankzij de zeer hoge concentratie antioxidanten een zeer goed middel te zijn om je immuunsysteem te versterken. Antioxidanten zijn erg belangrijk voor onze algemene gezondheid. Door te helpen met het verwijderen van vrije radicalen in je lichaam helpt het de juiste balans terug te vinden. Naast alle positieve gezondheidseffecten die te koppelen zijn aan curcumine is het ook een heerlijk specerij met veel smaak.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *