Loading...
Slaapkamer

Last van overmatig nachtelijk transpireren? Dit kun je er tegen doen. 3 tips!

Iedereen transpireert. De één wat meer dan de ander, en dat is allemaal volkomen normaal. Zweten is namelijk een normaal proces van ons lichaam, maar wel één met een vrij belangrijke functie. Door te zweten of transpireren blijft onze lichaamstemperatuur op een constant niveau. Wanneer we niet zouden zweten, zou ons lichaam oververhit kunnen raken. Doordat het vocht dat onze zweetkliertjes op onze huid afscheiden verdampt, koelt de huid af en kan ons lichaam de juiste temperatuur behouden. Sommige mensen transpireren echter overmatig, bijvoorbeeld als gevolg van één of andere aandoening of ziekte. Vooral ’s nachts, wanneer je lekker wilt kunnen slapen, kan dit zeer hinderlijk zijn. Heb jij ook last van overmatig nachtelijk transpireren en wil je graag weten wat je er zoal tegen kunt doen? Lees dan even onderstaande drie handige tips.

Zorg dat de temperatuur op je slaapkamer aangenaam is

Niet is zo vervelend als moeten slapen in een te warme omgeving. Het zorgt er vaak voor dat je de slaap maar moeilijk kunt vatten en ook voor het doorslapen is een te hoge omgevingstemperatuur absoluut niet bevorderlijk. Vooral gedurende de zomermaanden kan de temperatuur in de slaapkamer behoorlijk oplopen wanneer je niet de juiste maatregelen treft. Een goede eerste stap om de temperatuur in je slaapkamer omlaag te krijgen is door te kiezen voor verduisterende raambekleding. Zo is het niet alleen donkerder in je slaapkamer, maar wordt de hitte ook beter buiten gehouden. Ook een ventilator of airco kan wonderen doen.

Kies voor nachtkleding en beddengoed van natuurlijke materialen

Synthetische materialen kunnen al snel broeierig, zweterig en plakkerig aanvoelen, vooral wanneer je snel en overmatig transpireert. Veel beter is het dan ook om te kiezen voor nachtkleding en beddengoed van natuurlijke materialen, zoals katoen bijvoorbeeld. Katoen is een stof die zeer goed ademt, de lichaamswarmte makkelijk afvoert en daarnaast ook nog eens snel droogt. Beddengoed van katoen kopen? Wij kunnen de katoenen hoeslakens van Cinderella van harte aanbevelen!

Vermijd alcohol, koffie, thee en sterk gekruid voedsel zoveel mogelijk

Veel mensen kijken ernaar uit: een lekker bakkie koffie of thee of een heerlijke alcoholische versnapering vlak voor het slapen gaan. Wat de meesten van hen echter niet weten is dat bepaalde dranken en voedingsmiddelen zweten in de hand werken. Dit geldt overigens niet alleen voor koffie, thee en alcohol, maar ook voor sterk gekruid voedsel. Staat er voor het avondeten een pittig gekruide chili con carne op het menu? De kans is groot dat je ’s nachts meer zult transpireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *