Loading...
Wonen

How to: geld besparen zodat je ook nog wat overhoudt voor leuke dingen!

Houd jij ook steeds minder geld over voor de leukere dingen in het leven? Heb je het idee dat jouw maandsalaris bijna volledig opgaat aan de vaste lasten, je auto en de boodschappen? Wees dan niet getreurd, want je bent absoluut niet de enige die aan het eind van zijn of haar geld nog een stuk maand overhoudt. Nederland mag dan wel tot de ‘eerste wereld landen’ behoren, ook in ons land neemt de armoede helaas toe. Ben je benieuwd hoe je geld kunt besparen zodat je ook nog wat overhoudt voor leuke dingen? Lees dan even onderstaande tips.

Een auto kost meer dan je denkt

Veel mensen hebben geen flauw benul hoeveel ze maandelijks nu echt kwijt zijn aan hun auto. Dat een auto niet op water loopt, maar brandstof nodig heeft, weten we allemaal. En we weten ook dat een auto verplicht verzekerd moet zijn en dat je er wegenbelasting voor moet betalen. Een kostenpost waar echter vaak geen rekening mee wordt gehouden is de afschrijving. Een auto wordt namelijk steeds minder waard. Maar dat is niet het enige want ook een auto die stilstaat kost behoorlijk wat geld. Kortom, gebruik je de auto niet, dan doe je er misschien goed aan om hem te verkopen.

Vooral op de energierekening valt een hoop te besparen

Nu onze energierekening alsmaar hoger wordt, valt er hierop een hoop te besparen. Zelfs met de kleinste aanpassingen kunnen er al tientallen euro’s per maand bespaard worden. Vervang die oude traditionele TL buis in de garage bijvoorbeeld eens door een LED TL buis en schaf ook voor de andere ruimtes in je woning LED verlichting aan op ledlichtstunter.nl. Andere manieren om geld te besparen op je energierekening zijn onder andere korter douchen, de verwarming uitzetten wanneer je niet thuis bent en de gaskookplaat vervangen door inductie.

Ga goed voorbereid naar de supermarkt

Het is niet verstandig om met een knorrende maag boodschappen te gaan halen. Je neemt dan al snel meer mee dan je eigenlijk nodig hebt. Hetzelfde geldt wanneer je zonder boodschappenlijstje op pad gaat. Ook dan is de verleiding groot om allerlei lekkers mee te nemen. Vooral nu de boodschappen een stuk duurder zijn geworden, doe je er dus goed aan om goed voorbereid naar de supermarkt te gaan. Dus met boodschappenbriefje én een gevulde maag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *