Loading...
Interieur

Lekker en verantwoord eten deze zomer: zo pak je de keuken aan!

De temperaturen stijgen, het zonnetje laat zich steeds vaker zien en mensen zitten steeds lekkerder in hun vel. Kortom, het is weer voorjaar! Hoewel je misschien al maanden reikhalzend naar dit moment uitkeek, bedenk je nu pas hoeveel er nog moet gebeuren voordat je woning en tuin zomerproof is. Een onderdeel dat vaak vergeten wordt is de keuken. Dit terwijl dit juist één van de belangrijkste ruimtes van de woning is. De plek waar je heerlijke gerechten voor je gezin maakt en de meest zomerse maaltijden op tafel zet. Voordat dit kan gebeuren is het wel belangrijk om de keuken goed aan te pakken. Met de volgende tips maak jij je keuken klaar voor de zomer en is lekker en verantwoord eten nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Minder koken

Het is een feit dat mensen minder vaak koken in de zomer. Steeds vaker kiest men voor een makkelijke maaltijd voor 1 persoon bestellen. Als je de gehele dag in de tuin geluierd hebt, heb je immers weinig zin om nog achter het fornuis te staan. Zeker op een tropische dag kan dit je eetlust enorm beïnvloeden. Daarom is het ook belangrijk om hier je keuken op aan te passen. Zorg dat er meer ruimte is in je vriezer en koelkast, zodat je makkelijkere maaltijden kwijt kunt. Maak tevens ruimte voor een ‘ijsjeslade’, zodat je altijd wat verfrissing in eigen tuin of balkon kunt vinden.

Schoonmaken

Heb jij de zomerkriebels ook al flink te pakken? Dan kan je waarschijnlijk niet wachten om je huis en tuin onder handen te nemen. Voordat je echter goed aan de slag kunt gaan is het eerst belangrijk om schoon te maken. Zet de ramen open, pak een poetsdoek erbij en ga aan de slag. Waarschijnlijk heb je gedurende de wintermaanden enkel het broodnodige onderhoud verricht. Nu is jouw kans om dit goed te maken. Sop daarom niet alleen de keuken goed af, maar ontdooi ook je vriezer en maak deze helemaal schoon en haal een doekje door de koelkast. Zo begin je het nieuwe seizoen weer met een frisse keuken.

En ‘s avonds kan je jezelf natuurlijk belonen. Wat eten we vanavond bij Butlon? Want vandaag even geen extra rommel in jouw schone keuken. Genieten!

Haal bloemetjes in huis

Waar denk je aan als je aan de zomer denkt? Mooi weer, vrolijke mensen en… bloemen natuurlijk! Maar waarom zou je deze enkel in de tuin en woonkamer neerzetten? Ook in de keuken doet een bloemetje het altijd goed. Heb je totaal geen groene vingers en ook geen zin om iedere week weer een nieuw boeket te kopen? Kies dan voor een makkelijk te onderhouden plantje. Deze geeft meer kleur en sfeer aan de keuken én is ook nog eens makkelijk in leven te houden. Gemak dient de mens!

Zoek de keukenaccessoires goed uit

Door de jaren heen verzamel je ongelooflijk veel keukengerei en keukenapparatuur. Vaak worden deze maar ergens achterin de kast gegooid, waardoor je eigenlijk niet meer precies weet wat je in huis hebt. Probeer te voorkomen dat je dingen koopt die allang in huis aanwezig zijn. Gebruik daarom jouw zomerkriebels om de keukenaccessoires een keer goed uit te zoeken. Wees niet bang dat je hier wel een tijdje mee bezig bent. Online eten bestellen is zo gedaan en dan kan jij hier voorlopig even tijd in investeren. Zo begin je zeker met een frisse lei dit seizoen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *