Loading...
Bouwen & Verbouwen

Voorkom deze fouten tijdens het schilderen

Je bent al een tijdje aan het nadenken over het verven van je muur. Alleen je stelt het elke keer uit, want je wilt het gelijk goed als je begint. Als je het niet goed doet loop je binnen de kortste keren tegen de problemen aan. De verf begint los te raken of verkleurt. Tijdens het verven zijn foutjes snel gemaakt. Om dit te voorkomen hebben we de meest gemaakte fouten voor je op een rijtje gezet.

Muur verkeerd voorbereiden

Vaak beginnen mensen met het schuren van de muur en gaan ze daarna reinigen. Ze denken dat het schuren het vuil ook al weghaalt, maar dit is niet het geval. Schuren is eigenlijk het beschadigen van de ondergrond, want je maakt kleine groeven in het materiaal. Hierdoor blijft de verf beter zitten. Als je begint met schuren voordat je de muur hebt gereinigd, dan schuur je al het vuil in de groeven en zal dit er met het reinigen niet meer uitkomen. Hierdoor zal het eindresultaat tegenvallen en kun je opnieuw beginnen.

Muur niet voorbereiden

Verkeerd voorbereiden is altijd nog beter dan helemaal niet voorbereiden. Mensen beginnen halsoverkop met het verven van de muur. Er wordt even snel een potje verf gekocht en binnen een paar uur zit het op de muur. Dit is natuurlijk vragen om problemen. Binnen de kortste keren zal de muur weer opnieuw gedaan moeten worden.

Tape verwijderen

Tape wordt vaak gebruikt voor een strakker resultaat. Als je tape plakt op de plekken die niet geverfd moeten worden, dan hoef je niet zo precies te schilderen. Het is wel belangrijk om de tape te verwijderen als de verf nog nat is, want als de tape pas verwijderd wordt als de verf droog is, dan loop je het risico de muur weer te beschadigen.

Schilderen met slechte verf

Hier gaan veel mensen de fout in. Vaak zijn we opzoek naar de voordeligste verf en vergeten hierbij dat de kwaliteit veel slechter zal zijn. Slechte verf wil niemand op zijn kozijnen hebben. Deze verf zal veel sneller loslaten of zorgen voor strepen. Je zal dus vaker moeten verven om het mooi te houden. Dit zal je uiteindelijk meer gaan kosten dan de eenmalige kosten van een goede kwaliteit verf. Het is dus verstandiger om verf te kopen die een goede kwaliteit heeft. Om je alvast op weg te helpen raden wij het merk Sigma aan. Sigma is een verf die goed dekkend is en van goede kwaliteit is. Van dit merk raden wij vooral de Sigma s2u Nova Primer aan. Het is zeker de moeite waard om deze te gaan checken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *