Loading...
Badkamer

Nare lucht in huis? Check deze plekken!

Wanneer je al langere tijd in een woning woont kun je zelf ‘blind’ worden voor een bepaalde geur, net als dat je bepaalde rotzooi of gebreken niet meer opmerkt. Maar wanneer gasten voor het eerst je woning betreden ruiken ze dit zeker wel. Vieze luchtjes kun je maskeren met een luchtverfrisser of een andere kunstmatige oplossing, maar een echt hardnekkige geur komt altijd terug. Dus vraag je gasten eerlijk of ze het fris vinden ruiken of haal zelf eens kritisch je neus op wanneer je thuis komt. Weten waar die lucht vandaan komt? Check deze plekken.

Lekker laten doorlopen

Wanneer jij de keukenkraan of douche uitzet en het water loopt niet lekker door, dan weet je wel hoe laat het is. Waarschijnlijk zit er behoorlijk wat troep en afval in je afvoer. Een afvoer hoeft niet helemaal verstopt te zijn om toch een flinke stank te veroorzaken. Het is dan ook goed voor de zekerheid af en toe je douche te ontstoppen. Dit hoef je niet zelf te doen, liever niet zelfs. Laat gewoon even een expert uit de buurt dit doen en je weet voor komende periode weer dat jij zonder nare luchtjes door de tijd kunt. Als je bijvoorbeeld zoekt op afvoer ontstoppen Amsterdam zul je zien dat je al snel vele goede aanbieders vindt.

Koken, roken, dieren

Naast de afvoeren checken is het per huis ook verschillend wat de risico’s zijn voor een onaangename geur. Een aantal zaken om in de gaten te houden zijn de gerechten die je maakt, bepaalde keukens gebruiken erg veel kruiden. Niets mis mee, maar wel een oorzaak van geuren die hardnekkig kunnen blijven hangen. Af en toe je afzuigkap laten reinigen is hierbij ook aan te bevelen. Ook roken is iets wat na verloop van tijd in de gordijnen en zelfs in de muren trekt, denk hier goed om en rook liever buiten. Roken geeft namelijk een behoorlijk muffe lucht. Wat ook een veroorzaker is van een muffe geur zijn huisdieren. Houd de kattenbak schoon, laat idealiter de hond niet op de bank en droog ‘m af wanneer hij of zij buiten nat is geworden.

Kortom, op een onaangename geur in huis zit niemand te wachten. Maar doordat je zelf langere tijd in een omgeving verblijft kan het wel zo zijn dat je het niet meer door hebt. Blijf daarom scherp op de geurtjes en luchtjes in je eigen huis en vraag anders gasten hoe zij het ervaren. Zo kun jij erachter komen of dit ook bij jou aan de hand is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *