Loading...
Geen categorie

Neem je een mobiel abonnement met of zonder toestel?

Met zoveel providers die allemaal verschillende aanbiedingen hebben moet je ook nog eens kiezen tussen een abonnement met of zonder toestel. Dit kan betekenen dat het moeilijk is om de juiste keuze te maken. Kies je dan ook nog is het abonnement wat eigenlijk niet zo bij je past, zit je aan een contract vast met diensten waar je geen of nauwelijks gebruik van maakt, maar wel maandelijks voor betaald. Een sim only abonnement is over het algemeen de meest voordelige vorm van mobiel bereikbaar zijn.

Maandelijks betaal je een vast bedrag en tijdens de looptijd van het contract profiteer je van voordelen zoals, goedkoper of voordelige gesprekstijd en data. De belbundel kan verschillen en ligt aan de keuze die je contractueel afsluit. Veel providers bieden flexibele belbundels aan, deze kunnen gunstig uitpakken zodra je merkt dat je belgedrag toch hoger uitvalt dan je had gedacht. Omschakelen tijdens je lopende contract naar een meer gunstig pakket, makkelijker kan niet.

 

Data, minuten en telefoons.

Ga je een contract aan bij een provider zit je vast aan een bepaalde limiet aan teksten en minuten die je elke maand mag gebruiken. Eventuele overschrijdingen boven de limiet, worden extra in rekening gebracht. Het voordeel van dit soort contracten is dat je maandelijks een vast bedrag betaalt en als je gebruik de grenzen niet overschrijd kan het voordelig uitpakken.

Dan heb je nog de telefoons die inclusief bij het mobiel abonnement aangeboden worden, gebruikelijk zijn dit de nieuwste modellen met een ruime variëteit erin. Meestal wordt er gezocht naar een van de nieuwste populaire modellen en dan gaan we kijken wat voor gunstig contact erbij te krijgen is. De telefoons die bij het abonnement worden aangeboden zijn vele malen goedkoper dan dat je het toestel los in de winkel koopt.

Afhankelijk hoelang je contract loopt, maar na één of twee jaar kun je weer een nieuw toestel uitzoeken. Wil je altijd het nieuwste model dan is dit een perfecte optie om te doen. Je kunt wanneer je wilt na de looptijd het contract oversluiten in sim only, dit scheelt maandelijks enorm in kosten en is zeker het overwegen waard als je toestel nog in goede staat is.

 

Je mobiel abonnement kan gezien worden als een lening.

Sluit je een telefoonabonnement af inclusief toestel, waarvan de waarde 250 Euro of meer is dan krijg je een BKR-registratie(Bureau Krediet Registratie) en wordt je naam geregistreerd. Na de looptijd van één of twee jaar is het toestel afbetaald en heeft de “lening” geen invloed meer op andere dingen.

Wil je in die periode toevallig een huis kopen, kan dat gevolgen hebben op het bedrag dat je wilt lenen en zou dat wel is minder kunnen zijn dan je normaal zou willen en kunnen. Misschien is het verstandig om een gedeelte van het toestel aan te betalen om zo het bedrag lager dan 250 Euro te houden.

Kortom: Elk verschillend telefoon abonnement heeft zo zijn voordelen, ga bij jezelf te rade welk voor jou het meest gunstige is en bekijk de vele aanbiedingen die de providers te bieden hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *