Loading...
Bouwen & Verbouwen

Tips om jouw verhuizing soepel te laten verlopen

Vaak is een verhuizing een gedoe op zich. Het zou toch makkelijker moeten kunnen? Speciaal voor jou heb ik een aantal tips die het verhuizen soepel laat verlopen.

Verhuizing

Bij het verhuizen komt natuurlijk veel kijken. Er zijn veel zaken die geregeld moeten worden en het is soms een chaos en even een beetje stressen. Maar wist dat er hele simpele tips zijn die het verhuizen een stuk makkelijker maken? Het stressen is nu dus nergens meer voor nodig.

Verhuislift

Het verhuizen wordt soms een beetje lastig gemaakt door dingen die niet meewerken of die tegenvallen. Zo heb je vast weleens een bank vanaf de eerste verdieping naar beneden willen dragen, maar dat lukte niet omdat het gat bij de trap te krap is. Dan is het heel erg handig om een verhuislift te huren. Met een verhuislift kun je spullen vanuit het raam naar buiten brengen en heb je dus geen last meer van dat probleem met de trap. Ook voorkom je dat er iets beschadigd raakt.

De kosten voor het huren van een verhuislift verschillen een beetje. Het kan ongeveer vanaf €50 tot rond de €80 per uur. Het verschilt heel erg. Ook ligt heft aan het gewicht en tot hoe hoog de lift kan.

Verhuisbedrijf

Je hebt verschillende verhuisbedrijven. Zo heb je de erkende bedrijven die aangesloten zijn bij brancheorganisaties. Het verschil is dat erkende bedrijven meestal garantie geven en je inboedel is meestal standaard verzekerd tot een bedrag van €100.00. De kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf hangt af van de transportkosten, reisafstand en grootte van de verhuizing. Dan zijn er ook nog eens andere kosten zoals die voor het parkeren (parkeervergunning).

Het is zeer verstandig om een goedkoop verhuisbedrijf in te huren die bij jou in de buurt gevestigd is, want zij verrekenen de kosten voor de afstand inde prijs. Dus als het dichterbij is betaal je daar ook minder voor. Als je bijvoorbeeld in Amsterdam wilt gaan wonen kies een bedrijf dat tussen die 2 locaties is of dichter bij jouw huis. Ga niet een bedrijf inhuren die in Limburg gevestigd is. Kies in dit geval dan voor een verhuisbedrijf in Amsterdam

Handige random tips

Aangezien het verhuizen vaak een chaos is heb ik hier tips die een groot verschil kunnen maken (in positieve opzicht).

-begin op tijd. Pak je spullen in als verhuisdozen of opslagruimte hebt. Als je elke dag een doos inpakt scheelt dat later veel werk.

-Meet de meubels op. Als je extra kosten wilt voorkomen meet dan je meubels op, want je wilt niet hebben dat op de dag van de verhuizing de bank niet door de deur past.

-Per kamer een doos. Bij het uitpakken in je nieuwe huis scheelt dat ongelooflijk veel werk

-Nummeren van de dozen. Als je per kamer gaat inpakken is het ook handig om de dozen te nummeren en misschien plek vrijhoudt om nog een opmerking op te schrijven. Bijvoorbeeld wat er in de doos zit. En houdt bij welk nummer voor welke kamer is en dat is heel simpel. Ben je een doos kwijt weet je meteen welke en wat erin zat.

-Maak gebruik van eventuele vergoedingen

-plan de verhuizing. Wanneer er iets moet gebeuren, waar en hoe laat. Als alles steeds geregeld is voorkom je verrassingen.

-Maak en checklist. Dan kun je afvinken wat je hebt gedaan of nog moet doen.

 

3 comments
  1. Richard

    Het verhuisbedrijf dat ik inschakelde, verhuurde dozen. Dat was handig want zo heb je allemaal dozen van dezelfde maat. Ze kwamen die dan na de verhuizing weer ophalen. Het waren ook mooie, stevige dozen. Je kunt de dozen eventueel ook kopen van de verhuizer.

  2. irene

    Inpakken is het enige dat ik heb gedaan toen ik de laatste keer verhuisde. Ik heb de hele verhuizing uitbesteed. Geen vinger heb ik hoeven uitsteken. Het kostte wel wat. Ik was echter van de stress af en spaarde mijn rug. Bovendien was de heleboel verzekerd. Ook verliep de verhuizing heel vlot.

  3. Tom Hoekstra

    Bedankt voor het delen van deze tips. Ik verhuis komend jaar naar een nieuw appartement en ik ben alvast begonnen met dozen verzamelen. Altijd veel werk om te verhuizen, goede tip om alvast de meubels op te meten, zodat je zeker weet dat alles past in de verhuiswagen en je nieuwe woning!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *