Loading...
Wonen

Ontdek ook de (energie) voordelen van LED verlichting

Met hoge energierekeningen en de huidige klimaatcrisis is de vraag naar LED verlichting enorm toegenomen. Dat is ook niet zo gek want LED verlichting is enorm duurzaam en is goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. LED verlichting bespaart ten opzichte van de klassieke halogeenlampen 70% energie en omdat LED verlichting onderhoudsvrij is heb je er verder geen omkijken naar. Daarnaast is LED verlichting enorm belangrijk voor de sfeer in je huis en door de verscheidenheid aan typen verlichting is er daarom altijd wel een lichtbron te vinden die past bij jouw woonwensen en doelen.

De vele voordelen van LED verlichting

LED verlichting is enorm duurzaam en goed voor het milieu. Met de overstap naar LED verlichting kank je ruim 70% aan energie besparen ten opzichte van de klassieke halogeenlampen. Dit is natuurlijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook goed voor je energierekening en portemonnee. Doordat er veel verschillende soorten verlichting aanwezig is kan je de lichtintensiteit en de kleur van de verlichting eenvoudig afstemmen op het doel van de ruimte. Wil je de verlichting gebruiken om bij te werken? Kies dan voor heldere verlichting. Is de verlichting vooral bedoeld om gezellig samen te tafelen? Dan volstaat gele verlichting op lage intensiteit ook. Dit licht bootst namelijk een gezellig kaarslicht na.

De verschillende soorten LED verlichting

LED verlichting heb je in veel verschillende soorten en maten. Zo heb je TL-buizen voor bijvoorbeeld een garage, heb je spots voor in de slaapkamer of badkamer en heb je verlichting die je in de woonkamer kan hangen. Voor iedere ruimte is dan ook de perfecte verlichting te vinden die past bij het lichtplan en de doelstellingen van de ruimte. In een opbergruimte heb je nu eenmaal een ander type verlichting nodig dan in de slaapkamer. LED verlichting is vaak dimbaar wat de verlichting erg praktisch maakt. Hierdoor kan je binnen een ruimte spelen met het licht en kan je de sfeer eenvoudig aanpassen.

De sfeer van LED verlichting

Verlichting in de woonkamer of slaapkamer is erg sfeerbepalend. Wanneer je wilt afwisselen tussen lichtintensiteiten dan zijn LED spots de ideale oplossing. LED spots zijn namelijk dimbaar waardoor je de verlichting eenvoudig aan de situatie kan aanpassen. Dit maakt de spots ook direct heel praktisch om te gebruiken in bijvoorbeeld vitrinekasten of om bepaalde eyecatchers in de woning uit te lichten. LED spots kunnen de sfeer in de ruimte bepalen waardoor het belangrijk is dat je vooraf goed nadenkt over de plaatsing van de spots. LED verlichting heeft weinig strooilicht zodat je de spots perfect kan afstellen.

Ben je dus op zoek naar manieren om energie te besparen? Stap dan zeker over op LED verlichting. Met LED verlichting bespaar je energie wat goed is voor het milieu, maar zeker ook voor je portemonnee. Met de juiste verlichting kan je eenvoudig de sfeer bepalen in je woning, zonder dat je daar dure investeringen voor nodig hebt. En doordat LED spotjes in verschillende intensiteiten beschikbaar zijn, is er voor iedereen wel een perfecte LED spot te vinden die past bij jou en jouw woonwensen. Creëer eenvoudig je eigen stijl met LED verlichting en bespaar op je energierekening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *