Loading...
Bouwen & Verbouwen

PIR isolatie

Het goed isoleren van je huis krijgt tegenwoordig steeds meer aandacht. De prijzen voor energie en gas om je huis warm te houden rijzen de pan uit. Door goed te isoleren kun je al een hoop geld besparen op je maandelijkse energierekening. PIR isolatie is één van de meest gebruikte isolatiematerialen. PIR wordt ook wel polyisocyanuraat genoemd. Dit materiaal is de verbeterde variant van PUR. PIR is doorontwikkeld op PUR en heeft daarom een paar hoogwaardige eigenschappen. Dankzij de veelzijdigheid en de makkelijke verwerkbaarheid is het erg geliefd isolatiemateriaal onder de timmerlui en bouwvakkers.

Wanneer kies je voor PIR isolatie?

Isolatieplaten van PIR zijn eigenlijk overal voor te gebruiken. Voor zowel dak-, vloer- als (spour)muurisolatie is PIR geschikt. Voorheen werd er veel met PUR geïsoleerd, welke natuurlijk ook een uitstekend alternatief was. Op het ogenblik worden er ook brandveiligheidseisen gesteld aan isolatiemateriaal. PIR is dan gewoon de betere variant isolatiemateriaal, wat dat betreft.

Welke winst haal je met PIR isolatie in huis?

Ten eerste is PIR isolatie een relatief dun isolatiemateriaal. Er zijn andere isolatiematerialen die dezelfde thermische waarde hebben, maar dikker materiaal zijn. Dit betekent dat PIR isolatie net zoveel warmte binnenshuis houdt, maar een stuk dunner is dan ander isolatiemateriaal. Daarnaast moet je het gebruiks- en verwerkingsgemak van PIR isolatie niet vergeten. PIR isolatie is namelijk erg licht en eenvoudig op maat te snijden. Ze beschikken over goede brandvertragende eigenschappen en zijn geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes, zoals badkamers en sanitaire vertrekken.

Toepassingen van PIR isolatie

PIR isolatie is bijna overal voor te gebruiken. Dankzij de hoge isolatiewaarde en de smalle plaat is het erg gemakkelijk in vertrekken toe te passen waar weinig ruimte is. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van kruipruimtes, spouwmuren, vloeren en zolders. Het verwerken van PIR is ook echt geen moeilijke klus! Je hebt wel een aantal gereedschappen nodig voor het verwerken. Als eerste is een isolatiemes handig om de platen op maat te snijden. Daarnaast is het aan te rijden om purschuim te gebruiken voor het verlijmen van de plaat. Het is ook mogelijk de PIR platen te bevestigen met schroeven en isolatielijm.

Ruim aanbod PIR isolatie bij Sleiderink.nl

Sleiderink Hout en Bouwmaterialen heeft een ruim aanbod PIR isolatie, waar bijna iedere dikte verkrijgbaar is. Vind je het alsnog lastig om de juiste keuze te maken tussen het ruime aanbod PIR isolatie? Neem dan contact op met één van onze productspecialisten, die klaar voor je staan om te helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *