Loading...
Interieur

Tips en trucs om je meubels op te knappen!

Je (oude) meubels opknappen is weer helemaal in de laatste tijd. Hoe leuk is het om te zien hoe jouw versleten oude tafel, binnen een no-time weer helemaal nieuw lijkt?! Je kan heel gemakkelijk en zonder al teveel kosten, je meubels weer een nieuwe boost geven. In dit artikel lees je aan de hand van een aantal creatieve ideeën hoe je dit kan doen.

Daar gaan we dan..

Tip 1: Meubelstickers 

Meubelstickers voor kinderen of meubelstickers voor babykamers zijn tegenwoordig de leukste stickers voor meubels. Maar dit idee is niet alleen leuk voor kinderen, ook je eettafel beplakken met een sticker komt steeds vaker voor. Zeker een aanrader!

 

Tip 2: Meubel een antiek-effect geven

Doorschuren is om het meubelstuk een oude look mee te geven waardoor er slijtage plekken gemaakt worden op het meubelstuk. Door met een heel fijn schuurpapier op plaatsten te schuren waar normaal ook slijtage zit, ontstaan er een natuurlijke look. Geen reden om je versleten meubel weg te gooien dus!

Tip 3: Een andere kleur

Je kan er ook voor kiezen om gewoon alleen je meubel(s) te verven. Het enige wat je dan nodig hebt is een andere kleur verf. Niet te moeilijk, wel erg leuk! Mocht je na verloop van tijd de kleur zat zijn, dan kan je heel gemakkelijk weer een andere kleur kiezen en het meubel overschilderen.

Een extra tip bij deze stap: Hoe weet je wanneer nieuwe verf blijft plakken op de oude verf die nog op het meubel zit? Neem een stukje plakband, plak het op de verf en trek het er in een ruk weer af. Als de verf aan het stukje plakband blijft hangen, is de verflaag slecht en zul je helaas de oude verflaag moeten verwijderen.

Mocht je je meubels dus willen opknappen, aarzel dan niet om dit creatieve plan gewoon uit te voeren. Lees je van te voren goed in op het internet als je acties gaat ondernemen of vraag advies bij een deskundige op het gebied van verf en het opknappen van meubels.

 

One comment
  1. Natalie

    Leuke tips voor het opknappen van meubels! Ik struin vaak rond op vlooienmarkten want ik ben dol op brocante en antiek. Soms verdenk ik standhouders er wel eens van, expres meubelen door te schuren om ze er antiek uit te laten zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *