Loading...
Geen categorieWonen

Tips om wijnen uit beroemde wijngebieden thuis te bewaren

Ben jij op een wijnreis geweest of ben je van plan om op wijnreis te gaan? Dan is de kans groot dat je met diverse wijnsoorten thuis gaat komen uit beroemde wijngebieden. Het is belangrijk om deze op de juiste manier te bewaren. In dit artikel vertellen we je meer over de do’s en don’ts. Zo kan jij de wijn lang bewaren en goed schenken. 

Wijn op de juiste manier bewaren in een wijnkast

Het is van belang om wijnen op de juiste manier te bewaren. Hiermee wordt bedoeld op de juiste temperatuur. Dit kan je doen in een wijnkast. Een wijnkast zorgt ervoor dat de wijn langer goed blijft en de wijn op de juiste temperatuur geschonken kan worden. 

Wanneer de wijn op de juiste temperatuur geschonken wordt, dan komen de smaken van de wijnen het beste tot zijn recht. Iedere wijn heeft zo zijn eigen temperatuur. Zo worden witte wijnen het beste tussen de 10 en 12 graden Celsius bewaard en geschonken. Stevige rode wijnen worden het beste geschonken tussen de 16 en 18 graden Celsius. Een lichte rode wijn bewaar en schenk je het beste tussen de 14 en 16 graden Celsius. Zo zie je al dat we hier spreken over drie verschillende temperaturen. 

Informeer bij het inkopen van je wijn bij de wijnboer welke temperatuur het beste is voor de wijn. Zo kan je de wijn langer bewaren en op de juiste temperatuur drinken. 

Een wijnkast is een goede investering voor het bewaren van wijn

De gewone huiskoelkast is helaas te koud voor het bewaren van wijn. Meestal staat deze op 6 graden Celsius. Een rosé wijn kan je hier prima in bewaren. Maar voor de andere wijnen kan je beter een wijnkast aanschaffen om ze op de juiste temperatuur te krijgen. 

Op dewijnkoelkast.nl zie je diverse wijnkasten die je kunt plaatsen in jouw keuken of woonkamer. Zo zijn er grotere wijnkasten die je kunt inbouwen in je keuken. Maar ook een kleine wijnkoelkast die je gemakkelijk overal neer kunt zetten. Zelfs in je buitenkeuken! 

Meer over wijngebieden

Ga je nog op wijnreis en ben je benieuwd naar wijngebieden die de moeite waard zijn om te bezoeken? Lees hier meer over wijngebieden en wijnreizen. Bedenk je goed welke route je wilt gaan maken. 

Europa is een prachtig werelddeel waar je verschillende wijngebieden kunt bezoeken. Frankrijk staat bekend om de beroemde wijngebieden. Zoals de Bourgogne en de Bordeaux. Deze twee zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook is de Loire een bekend gebied welke je niet wilt missen op je tour door Frankrijk. 

Maar ook in Duitsland, Italië, Spanje en Portugal vind je diverse populaire wijngebieden die de moeite waard zijn. Afhankelijk van of je één land wilt bezoeken of een lange Europa wijn tour wilt maken, verdiep je je het beste verder voordat je op wijnreis gaat. Lees hier meer over wijngebieden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Je kunt zo het beste een reis uitstippelen en een aantal wijnhuizen uitkiezen die je zeker wilt bezoeken voor het inkopen van jouw wijn. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *