Loading...
Interieur

Tips voor een ergonomische thuiswerkplek

tips ergonomische thuiswerkplek

Bij thuiswerken is het belangrijk om te denken aan een ergonomisch verantwoorde werkplek. De afgelopen jaren is thuiswerken in Nederland steeds populairder geworden. Helaas werken in deze coronatijden noodgedwongen nog meer mensen vanuit huis. Het belang van een goede werkplek is essentieel om lichamelijke klachten te voorkomen.

Werken op de bank of aan de keukentafel wordt absoluut afgeraden en kan nek-, schouder- en rugklachten veroorzaken. De kans is groot dat je thuis niet de beschikking hebt over professionele kantoormeubelen, daarom is het vaak nodig om nieuwe kantoormeubelen aan te schaffen. In de webshop van OfficeCity vind je een uitgebreid assortiment ergonomische kantoormeubelen geschikt voor de inrichting van je thuiswerkplek.

Tips voor een goede bureaustoel

Als je een bureaustoel gaat kopen voor je thuiswerkplek, dan is het verstandig om een ergonomische model te kiezen. Ergonomische bureaustoelen zijn door de vele verstelbare steunen helemaal naar je lichaam af te stellen. Hieronder geven wij tips voor het goed afstellen van je bureaustoel.

  • De juiste hoogte van je bureaustoel is als je boven- en onderbeen in een hoek van 90-100 graden en je voeten plat op de grond staan.
  • Voor een gezonde zithouding is het belangrijk om de zitdiepte zo in te stellen dat er ongeveer 5 centimeter zit tussen je knieholte en de voorkant van de zitting.
  • De beste hoogte van de rugleuning is afhankelijk van de holling van je rug. Het is namelijk belangrijk om de bolling van de rugleuning aan te laten sluiten op deze holling.
  • Bij het afstellen van de armsteunen is het belangrijk dat je armen in een hoek van 90 graden staan.

Tips voor de hoogte van je bureau afstellen

Voor een ergonomische thuiswerkplek is een in hoogte verstelbaar bureau essentieel. Het is namelijk erg belangrijk dat de bovenkant van het bureau aansluit bij de hoogte van de armsteunen die je op je lichaam hebt afgesteld. Is je bureau niet in hoogte verstelbaar? Dan is ons advies om de stoel hoger in te stellen en eventueel een verhoging op de grond te leggen om je voeten op te plaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *