Loading...
Interieur

Alles voor een gezonde thuiswerkplek

Door de maatschappelijke zullen er steeds meer mensen die zijn thuis werken. Naarmate ze meer tijd in hun thuiskantoor doorbrengen, beginnen thuiswerkers niet alleen de onbalans van vorm en functie in hun werkruimte te zien, maar ook te voelen.

Ziekteverzuim is een veelvoorkomende oorzaak is van verloren of beperkte werktijd. Het combineren van comfort, functie en esthetiek is soms een uitdaging maar het hoeft niet heel moeilijk te zijn. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen met het renoveren van je thuiskantoor, kan je lichaam je dat misschien vertellen. Mensen komen achter wat ze nodig hebben op basis van waar hun lichaam pijn doet.

Oplossing

Het inrichten van een thuiskantoor en kantoormeubelen kopen hoeft geen fortuin te kosten. Het geheim zit in het slim combineren van de juiste kantoormeubelen. Begin met de bureaustoel en daarbij is beweging cruciaal. Elk onderdeel van de stoel moet verstelbaar zijn. Maar stop niet bij verstelbaar. Zorg ervoor dat de lendensteun, armleuningen en zithoogte zich aanpassen aan jouw lichaam.

De wederhelft van een ergonomische stoel is een bureau met flexibele hoogtes. Zit sta bureaus zijn tegenwoordig een ware mode in kantoren. Veel mensen zijn verslaafd aan het gemak van een zit sta bureau en willen deze ook in hun thuiskantoor hebben.

Thuis kunt u verschillende werkgewoonten en functies overnemen die op het kantoor vanzelfsprekend zijn. Een kantoor is relatief groot maar een thuiskantoor is vaak klein en krap. Overweeg daarom een modulaire ​​kantoorindeling die eerder flexibel dan permanent is. De meubels moeten in de ruimte passen en zijn zodanig ontworpen dat u de dingen kunt veranderen naarmate de behoeften veranderen. Meubels op wielen bieden dan een passende oplossing. Schroef verder niets aan de muren vast zodat de planken nog altijd kunnen worden toegevoegd of verwijderd.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat lichamen veranderen. Mogelijk hebt u op een dag een bril nodig, in welk geval uw monitor verstelbaar moet zijn zodat u het scherm duidelijk kunt lezen zonder uw nek te buigen. Of misschien kan het handig zijn om uw loopband van de kelder naar uw thuiskantoor te verplaatsen. Kortom: wat voorheen voor u werkte, hoeft vandaag misschien niet meer voor u te werken. Het is cruciaal dat uw werkruimte met u, uw werk en uw lichaam mee verandert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *