Loading...
Interieur

Tips voor het inrichten van je nieuwe huis

Nu je de sleutel van je nieuwe huis hebt, is het tijd om te beginnen met het inrichten van je huis. Dit is natuurlijk super leuk om te doen. Maar voor je huis er prachtig uit ziet, moet je natuurlijk goed nadenken over wat je waar gaat neerzetten. Wij hebben daarom in onderstaand artikel een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat jouw huis er straks prachtig uitziet!

Tip 1: Bedenk waar je je ruimtes voor gaat gebruiken

Of je nu in een rijtjeshuis of een moderne villa gaat wonen, het eerste wat je moet doen is natuurlijk bedenken hoe je je ruimtes gaat gebruiken. Wil je liever een extra slaapkamer of juist een kantoor aan huis? Door dit van tevoren te bedenken kun je ook nog verbouwen, zoals een extra muur in een grote slaapkamer of juist een muur beneden eruit om je woonkamer groter te maken. Houd met het indelen van de kamers ook rekening met de lichtinval van buiten. In je woonkamer wil je natuurlijk wel lekker naar buiten kunnen kijken.

Tip 2: Kies een stijl

Het mooiste is natuurlijk als je hele huis ingericht is in dezelfde stijl. Probeer te voorkomen dat je in iedere ruimte een andere stijl toe past. Bedenk daarom van te voren welke stijl jij het mooiste vindt en houdt hier rekening mee tijdens het inrichten van je ruimtes. Maak een moodboard waarin je jouw stijl duidelijk naar voren laat komen. Doe online inspiratie op of ga een dagje bij woonwinkels kijken. Hier krijg je vaak een goed beeld van welke stijl bij jou past.

Tip 3: Begin met de basis

Vaak zijn mensen al druk bezig met accessoires kopen, waardoor ze de basis vergeten. Het is echter heel belangrijk om je accessoires aan te passen op de kleuren van je muren, vloeren en kozijnen. Door deze kleuren neutraal te houden, is het makkelijker om accessoires te matchen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *