Loading...
Tuin

Nieuwe tuinmeubels – 3 tips

Het is weer bijna voorjaar en het wordt tijd om de tuin klaar te maken voor het buitenseizoen. Lekker buiten in de tuin zitten is namelijk ontzettend fijn! Zijn je oude tuinmeubels aan vervanging toe? Wij hebben in onderstaand artikel 3 tips op een rijtje gezet zodat je de perfecte nieuwe tuinmeubels kunt aanschaffen voor jouw tuin.

Tip 1: Denk goed na over het materiaal

Er zijn verschillende keuzes als het gaat om het materiaal van je nieuwe tuinmeubels. Denk bijvoorbeeld aan houten, aluminium of kunststof tuinmeubelen. Denk bij het materiaal niet alleen maar na over wat je mooi vindt, maar ook welke materialen lang mee gaan. Kies bijvoorbeeld voor hout, een zeer duurzaam en stevig materiaal. Het enige nadeel is wel dat je dit goed moet onderhouden. Aluminium is minder duurzaam, maar ook een stevige optie voor je tuinmeubelen.

Tip 2: Kies voor kwaliteit

Tuinmeubelen zijn er in verschillende prijsklassen, die best hoog kunnen oplopen. Natuurlijk hoef je niet al je geld op te maken aan nieuwe tuinmeubelen, maar let wel op als je gaat voor zeer goedkope producten. Dit betekent namelijk soms dat de kwaliteit een stuk lager is. Zo kan het dus zijn dat je een goedkope tafel koopt, maar dat deze binnen een paar jaar versleten is. Zo bespaar je dus eigenlijk helemaal geen geld, omdat je dan weer een nieuwe tafel moet kopen.

Tip 3: Weet wat je nodig hebt

Als je naar een tuincentrum gaat om tuinmeubels te bekijken, zorg er dan voor dat je van tevoren hebt bedacht wat je nodig hebt. Er is namelijk vaak veel keuze, waardoor je snel overdonderd raakt. Kies of je vaste of verstelbare stoelen wil. Of je een bank of stoelen wil. Welke soort tafel je wil en hoe groot deze moet zijn. Een goede voorbereiding is bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen echt het halve werk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.