Loading...
Wonen

Op deze manier vind jij de beste fles champagne

Er bestaan tegenwoordig duizenden soorten champagne. Voor de echte wijnkenners is dat geen probleem, maar als je hier geen verstand van hebt, kan de perfecte fles champagne vinden nog een hele opgave zijn. Vooral als je die beste vriendin of vriend wilt verrassen door middel van champagne bestellen en bezorgen, is het lastig om dé perfecte fles te vinden. Daarom helpen we je een handje door je wat tips te geven om makkelijker die lekkere fles champagne te vinden.

De verschillen

De eerste tip is om het verschil te kennen tussen champagne, cava, prosecco en mousserende wijn. Om champagne als cadeau te geven, moet je weten wat champagne precies is. Deze bubbelwijn moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Hij moet in Frankrijk zijn gemaakt;
  • Gemaakt zijn van traditionele champagne- druiven (Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier);
  • Gemaakt zijn volgens de traditionele techniek van het bereiden van wijn.

Als je champagne aan deze eisen voldoet kun je met een gerust hart de champagne bestellen en bezorgen.

Van zoet naar droog

Ook is het handig om te weten hoe zoet je de wijn wilt. Voor de zoetekauw is er Doux. Dit is de meest zoete champagne die er te vinden is. Wil je het iets minder zoet hebben, dan kun je kiezen voor Demi- sec, sec en extra sec. Deze champagnes zijn nog steeds zoet, maar minder zoet dan Doux. Houdt je vriend meer van droge champagne? dan kun je het beste gaan voor Brut en extra brut. Deze champagne heeft een rijke en volle smaak. Als je de juiste smaak hebt gevonden kun je de champagne bestellen en bezorgen.

 

Als je niet goed weet in welke prijsklasse je het moet zoeken, kun je het beste tussen de € 15 – € 20 zitten. Op die manier heb je sowieso een champagne van goede kwaliteit. Dan maak jij zeker een goede indruk op je vriend of je schoonouders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *