Loading...
Interieur

Uw voordeur: eenblikvanger voor uw woning.

De voordeur is het eerste, wat uw bezoekers van uw huis te zien krijgen. Ook is de voordeur vaak vanaf de weg al te zien en daarom een belangrijk onderdeel van de uitstraling van uw totale woning.

Stijl

Voordeuren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Van klassiek tot modern en van jaren ’30 tot tijdloos. Zo kunt u altijd een voordeur uitzoeken, die bij uw woning past. U kunt bijvoorbeeld een voordeur kiezen, die uw kozijnen en ramen complementeert.

Omdat deuren meestal standaard zijn voorzien van een witte basislak, kunt u zelf elke gewenste kleur aanbrengen. Voor een echte opvallende blikvanger kunt u uw voordeur bijvoorbeeld rood verven. Voor een minder opvallende deur zijn donkerblauw, donkergroen of grijs erg geschikt.

Ruiten

Daarnaast moet u beslissen of u een ruit in uw deur wilt, en zo ja wat voor ruit dit moet zijn. Als u wilt, dat uw bezoeker direct door de deur naar binnen kan kijken, kunt u kiezen voor een standaard ruit. Wilt u wat meer privacy, dan kunt u kiezen voor een dichte deur of een deur met melkglas. Als u voor een klassiekere uitstraling gaat, is glas-in-lood een goede optie. Dit zorgt zowel voor privacy als voor een chique aanblik.

Deurbeslag

Om uw voordeur helemaal af te maken gebruikt u het deurbeslag. Ook dit is in verschillende stijlen verkrijgbaar. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar Dauby deurbeslag. Dit deurbeslag wordt gemaakt met zandmallen, wat een unieke, robuuste uitstraling geeft. Dauby deurbeslag wordt in verschillende metalen geproduceerd. Kies bijvoorbeeld voor brons voor een klassieke uitstraling of voor ruw metaal bij een modernere deur.

Deuren op maat

Voordat u uw nieuwe voordeur gaat kopen, is het belangrijk om goed de binnenmaten van uw kozijn te meten. Iedere woning is verschillend en daardoor zijn de maten voor uw voordeur vaak ook verschillend. Als uw benodigde voordeur een erg afwijkende maat heeft, dan zijn er ook verschillende bedrijven, die voordeuren op maat leveren. Zij kunnen u ook helpen om de maten exact op te meten. Zo weet u zeker, dat uw deur zal passen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *