Loading...
Interieur

Voor welke jaloezieën kiest u in uw woning?

Wanneer mensen ervoor kiezen om nieuwe raamdecoratie te kopen voor in hun woning wordt er daarvoor ongelofelijk vaak in de richting van jaloezieën gekeken. Dat is ook logisch, want deze vorm van raamdecoratie brengt een reeks van niet onbelangrijke voordelen met zich mee. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er in de praktijk de nodige tijd is vereist om de meest geschikte jaloezieën te kunnen vinden voor in uw woning. Over welke uitstraling moeten deze jaloezieën namelijk precies beschikken en welk budget heeft u beschikbaar? Het zijn slechts enkele van de vele vragen die u zult moeten beantwoorden op het ogenblik dat u nieuwe jaloezieën wenst aan te schaffen om in uw woning te implementeren. Het doornemen van de informatie op deze pagina kan u daar echter ongetwijfeld bij helpen.

De voor- & nadelen van houten jaloezieën

In eerste instantie zijn er natuurlijk de houten jaloezieën. Deze jaloezieën zijn sinds jaar en dag ongelofelijk populair. Dit heeft te maken met verschillende zaken. In eerste instantie is er natuurlijk de gezellige, warme uitstraling waar houten jaloezieën over beschikken. Hout staat er van nature om bekend een zeer warm en sfeervol materiaal te zijn en dat komt pas echt ten volle tot uiting in de houten jaloezieën. ervoor kiezen om dit type van jaloezieën te gebruiken in uw woning als raamdecoratie zorgt er dan ook voor dat u gegarandeerd kunt rekenen op een extra sfeervolle bijdrage aan de uitstraling van uw interieur.

Een tweede voordeel welke is verbonden aan het gebruik van houten jaloezieën heeft betrekking tot de isolerende eigenschappen van deze jaloezieën. Zowel op akoestisch als op thermisch vlak zijn houten jaloezieën behoorlijk goed isolerend. Dit gezegd zijnde is het wel vooral de thermische isolatie die er met kop en schouders bovenuit steekt. Het mag dan ook duidelijk zijn, bent u iemand die houdt van het gebruik van natuurlijke materialen in huis en wilt u met uw raamdecoratie een extra gezellige sfeer neerzetten? In dat geval is het zeker een aanrader om houten jaloezieën in huis te halen.

Bovenstaande gezegd zijnde is het wel zo dat er ook enkele nadelen zijn verbonden aan het gebruik van houten jaloezieën. Misschien wel het belangrijkste nadeel is terug te vinden in het feit dat jaloezieën van hout kunnen rotten. Ook wanneer ze zijn behandeld valt dit risico nooit helemaal uit te sluiten. Het gevolg hiervan is dat houten jaloezieën bijvoorbeeld bij voorkeur niet in een badkamer moeten worden geplaatst.

Tip: Denk ook eens aan bamboe jaloezieën!

Wanneer u liever niet kiest voor standaard houten jaloezieën kan het eveneens de moeite waard zijn om te kijken in de richting van bamboe exemplaren. Deze jaloezieën zijn niet alleen een stuk dunner in vergelijking met gewone houten jaloezieën, daarnaast zijn ze ook heel wat lichter. Dit maakt niet alleen de plaatsing van de jaloezieën eenvoudiger, daarnaast spreekt het voor zich dat dit ook een manuele bediening eigenlijk alleen maar ten goede kan komen. Bamboe jaloezieën zijn door de jaren heen steeds populairder geworden, niet in het minst omdat ze net als gewone houten exemplaren ongelofelijk gezellig en sfeervol ogen. Bamboe jaloezieën zijn zowel in standaard afmetingen te kopen als op maat te laten maken.

De voor- & nadelen van PVC jaloezieën

Een tweede optie waarover u beschikt voor wat het kopen van jaloezieën betreft zijn de PVC of kunststof exemplaren. In principe wordt er reeds vele jaren strijd gevoerd om de titel van populairste soort jaloezie door PVC en houten jaloezieën. In het bijzonder de laatste jaren kon er worden vastgesteld dat vooral PVC jaloezieën deze strijd langzaam maar zeker blijken te gaan winnen. Verschillende redenen liggen hiervan aan de basis. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat er tegenwoordig perfect PVC jaloezieën aangekocht kunnen worden welke over een uitstraling beschikken die zeer dicht aanleunt bij hout. Dit zorgt ervoor dat u kunt genieten van de uitstraling van houten jaloezieën, maar dan wel samen met de praktische voordelen welke het gebruik van PVC exemplaren met zich meebrengt.

PVC jaloezieën staan er om bekend zeer veelzijdig te zijn. Het ruime aanbod met verschillende kleuren zorgt er namelijk in de praktijk voor dat PVC of kunststof jaloezieën werkelijk in elke stijl van interieur tot hun recht kunnen komen. Bovendien is het zo dat PVC jaloezieën in tegenstelling tot houten exemplaren wel degelijk perfect gebruikt kunnen worden in vochtige ruimtes. Bent u dus met andere woorden op zoek naar mooie, kwalitatieve jaloezieën om in de badkamer of de keuken op te hangen? In dat geval is het wellicht een zeer interessante keuze om daarvoor te kijken in de richting van PVC jaloezieën.

De voor- & nadelen van aluminium jaloezieën

Naast de bovenstaande opties is het natuurlijk eveneens zo dat er nog zoiets bestaat als aluminium jaloezieën. Dit type van jaloezieën is ongelofelijk populair bij mensen die ervoor hebben gekozen om een strak en modern interieur te realiseren in hun woning. Bovendien wordt er ook vaak de voorkeur gegeven aan aluminium jaloezieën bij huizen die vol op het zuiden staan gericht. De achterliggende reden hiervoor is niet ver te zoeken. Het is namelijk zo dat aluminium er om bekend staat zo goed als geen licht door te laten. Op het ogenblik dat de jaloezieën zijn gesloten zult u dan ook kunnen vaststellen dat het helemaal donker kan worden gemaakt in de ruimte in kwestie. Het spreekt voor zich dat er op deze manier ook voor kan worden gezorgd dat de temperatuur tijdens de zomermaanden onder controle blijft.

Net als bij PVC jaloezieën het geval is geldt ook voor aluminium exemplaren dat deze beschikbaar zijn in menig aantal verschillende kleuren. Er kan op dit vlak worden gekozen voor de standaard, neutraal gekleurde jaloezieën, maar wat bovendien ook te denken van de jaloezieën welke over meer opvallende kleuren beschikken? Op deze manier creëert u met uw jaloezieën van aluminium precies die stijl waar uw voorkeur naar uitgaat. Het mag dan ook duidelijk zijn, in het bijzonder voor mensen die op zoek zijn naar een strakke, moderne vorm van raamdecoratie zijn aluminium jaloezieën zonder meer de moeite waard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.