Loading...
Interieur

Waar moet u op letten bij het kopen van led verlichting

Het kopen van de juiste ledverlichting kan voor de consument een hele klus zijn. Waar moet je precies op letten en wat moet je vermijden? Soms zien mensen door de bomen het bos niet meer.

Bij het kopen van led licht en ledlampen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Tegenwoordig is het niet meer zo eenvoudig als het kiezen van het juiste vermogen. Voor je het weet kies je voor een lamp die het stadion kan verlichten en die niet zo prettig is om te eten met zo’n lamp boven de eettafel. Voor een ledlamp zijn er een aantal criteria die van belang zijn bij het kiezen van de juiste lamp. Om het u makkelijker te maken lichten we hieronder een aantal punten uit waar u op moet letten.

Wattage of lumen?

Eerder kocht u een gloeilamp met een bepaald wattage waarvan u wist dat die goed zou zijn om een ​​boek te lezen. Niets meer, niets minder. Op dit moment staat de wattage nog wel op de verpakking aangegeven, maar deze zijn lager en niet meer hetzelfde als wat je gewend bent met een gloeilamp. Welke moet je nu kiezen? 2 watt? 4 watt? Of misschien gewoon een 10 watt lamp?

Maak je niet druk. De wattage is niet langer de belangrijkste factor bij het kiezen van een specifieke lichtopbrengst. Tegenwoordig heeft bijna elk pakket een bepaalde “lumen” aangegeven. Lumen geeft de lichtopbrengst weer.

Lichtkleur

Een ander belangrijk aspect om op te letten is de lichtkleur van de lamp. Led-lampen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren. Om de juiste lichtkleur te kiezen, moet je naar het Kelvin-getal kijken. Het Kelvin-getal geeft de kleur van het licht aan.

Het is belangrijk om van tevoren te weten tot welk type kamer het behoort en hoe je het wilt verlichten. Zoek je bijvoorbeeld een woonkamerarmatuur, dan kies je het beste voor een warmere lichtkleur zoals 2700k (warm wit). De warmwitte lamp zorgt voor een prettige sfeer in je kamer, perfect voor een gezellige avond op de bank. Wil je veel helder licht voor je werk? Dan kies je best een hogere waarde zoals 4000k (helder wit) of hoger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *