Loading...
Interieur

Welk raamdecoratie past het best bij mijn interieur?

Jaloezieën, rolgordijnen , vouwgordijnen en meer! Als het gaat om raamdecoratie is het assortiment zeer uitgebreid en is er genoeg keuze. Je kunt kiezen voor houten raamdecoratie of aluminium. Dit is natuurlijk prettig, maar het maakt de keuze wel moeilijk. Om je te helpen geven we in deze blog een aantal tips voor het kiezen van raamdecoratie voor je huis.

Bepaal de sfeer die u wilt

Voordat u op zoek gaat naar een geschikt raamdecoratie, is het goed om uw wensen en eisen te definiëren. Welke sfeer heeft jouw voorkeur, welke raamdecoratie past bij jouw interieur en welke eigenschappen zijn belangrijk voor jou? Heb je bijvoorbeeld een elegant modern of industrieel interieur? dan passen aluminium jaloezieën perfect in je interieur. Wil je liever een rustiek interieur? Dan zijn houten jaloezieën en vouwgordijnen een goede aanvulling.

Bekijk de ruimte

Naast het definiëren van uw wensen en eisen is het ook goed om na te denken over de ruimte waar de raamdecoratie geplaatst zal worden. Door de juiste raamdecoratie te kiezen, kunt u de kamer gunstig benadrukken. Kies je voor verticale raamontwerpen zoals jaloezieën, dan benadruk je bijvoorbeeld de hoogte. Door gebruik te maken van horizontale raamdecoraties zoals jaloezieën wordt de ruimte optisch breder. Tip: hoewel lange gordijnen er erg chique uitzien, in een (te) kleine kamer is het beter om korte gordijnen te plaatsen of een raamdecoratieproduct te kiezen dat alleen de ramen afdekt. Hierdoor lijkt de kamer groter. Het is ook verstandig om goed te kijken hoe u de raambekleding wilt bevestigen. Wat is er mogelijk in uw kamer en welke kleur wilt u voor het systeem en de bediening?

Welke kleur moet ik kiezen?

De kleur van de raamdecoratie heeft een grote invloed op de sfeer in je interieur. Als u een kleine ruimte heeft, is het raadzaam om lichte kleuren te kiezen in plaats van donkere. Het ziet er ruimer uit. Andersom betekent dit ook dat donkere kleuren een grote kamer iets kleiner maken. Het is verstandig om een ​​minimaal contrast te behouden tussen de wanden / vloer en de gekozen raamdecoratie. Om geen eentonig geheel te creëren. Als je een zwarte keuken hebt, dan is het niet verstandig om ook nog zwarte gordijnen te nemen. Wel is het wenselijk dat de kleur van de decoratie wordt weerspiegeld in de rest van de kamer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *