Loading...
Bouwen & VerbouwenWonen

Waarom je voor een kunststof kozijn moet kiezen

Je vindt steeds vaker kunststof kozijnen. Waar oudere huizen vaak worden geleverd met houten kozijnen, zijn er steeds meer mensen die besluiten om de oude, houten kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen. Deze vinden mensen vaak mooier en handiger. Er zijn veel voordelen die gepaard gaan met de aanschaf van een kunststof kozijn.

Onderhoudsarm

Het is nuttig om een kunststof kozijn eens in de zoveel tijd schoon te maken en te behandelen, maar in principe hebben kunststof kozijnen weinig onderhoud nodig. In ieder geval aanzienlijk minder dan houten kozijnen of kozijnen van ander materiaal. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen beschikbaar die je kunt gebruiken om er voor te zorgen dat het kunststof langer meegaat, maar gewone schoonmaakmiddelen zonder bleek zijn ook prima manieren om het kozijn schoon te maken.

Naast hun eenvoudigheid in onderhoud, hoeven kunststof kozijnen niet jaarlijks te worden geschilderd zoals houten kozijnen, hebben ze een levensduur van ongeveer vijftig jaar en zorgen ze voor geluidsisolatie.

Extra veiligheid

Kunststof kozijnen voegen daarnaast nog eens een extra laag veiligheid toe aan je woning. Dit soort kozijnen hebben een bepaald soort scharnieren, waardoor ze niet zo even makkelijk eruit kunnen worden getild zoals bijvoorbeeld houten kozijnen. Hierdoor wordt het ingewikkelder voor inbrekers om kunststof kozijnen te openen.

Een ander groot voordeel is dat kunststof moeilijk brandbaar en vaak zelfdovend zijn. Hierdoor kunnen kunststof kozijnen er voor zorgen dat een brand niet wordt verergerd. Dit betekend ook dat een klein brandje dat is ontstaan ook vaak snel daarna weer dooft.

Sommige bedrijven gespecialiseerd in kozijnen bieden daarnaast nog eens extra opties aan. Zo kun je inbraak werend glas laten plaatsen, hoekverstevigingen laten aanbrengen en worden er ook vaak opties aangeboden om de raamgrepen afsluitbaar te maken. Dit kunnen bijvoorbeeld hele handige opties zijn voor ramen die zich op de benedenverdieping of lager op het huis bevinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *