Loading...
Wonen

Wanneer kun je een deurwaarder inschakelen?

Incasso is een professionele en zorgvuldige procedure waarbij je moet voorkomen dat je de relatie met de debiteur verbreekt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn bedreigingen en godslasteringen die via de telefoon worden geschreeuwd niet de typische manier om lang achterstallige schulden te innen. Maar simpelweg brieven sturen en telefoneren gaat ook niet altijd goed.

Hier leest je op welke manieren deurwaarders je kunnen helpen bij het innen van je schulden.

Gerechtsdeurwaarders begrijpen het incassoproces

Als het gaat om het innen van schulden, verliezen veel mensen hun zaak vanwege hun gebrek aan kennis over de rechtsgang. Gerechtsdeurwaarders besteden elke dag veel tijd aan het rechtssysteem en wetten omtrent schulden innen. Ze hebben systemen en strategieën die ze gemakkelijk kunnen gebruiken om jouw invorderingstijd te optimaliseren.

Bespaart je (veel) tijd

Tijd is een van je grootste troeven en je wilt niet dat deze wordt besteed aan taken die aan anderen kunnen worden gedelegeerd. Incassovraagstukken brengen veel tijdrovend werk met zich mee. Het inhuren van een gerechtsdeurwaardersteam zorgt ervoor dat er professionals voor je aan het werk zijn die documenten opstellen, de zaak onderzoeken en de juiste procedures volgen.

Behoud een goede relatie met je klant

Een deurwaarder inschakelen werkt vaak ook goed als je de positieve band met je klant wilt behouden. Als je een bedrijfseigenaar bent, is een van de moeilijkste onderdelen van het innen van achterstallige schulden het onderhouden van positieve relaties met je klanten. Je wilt die relatie niet verbreken als je weet dat ze in staat zijn om hun rekeningen te betalen en toekomstige bestellingen te plaatsen. Wanneer je dan een professioneel gerechtsdeurwaardersbedrijf inschakelt, leg je een noodzakelijke buffer tussen je bedrijf en de klant. Als de klant zijn schuld wil bespreken, kan je hem gemakkelijk doorverwijzen naar de gerechtsdeurwaarders en buiten de discussie blijven.

Beter slagingspercentage

Het is dan ook niet verwonderlijk dat wanneer de term ‘deurwaarder’ ter sprake komt, mensen zich ongemakkelijk voelen. Door een gerechtsdeurwaarder contact op te nemen met personen met achterstallige schulden, versnelt het proces om het saldo betaald te krijgen. Gerechtsdeurwaarders hebben een beter slagingspercentage dan personen die het geld zelf proberen te innen. Onze gerechtsdeurwaarders hebben de ervaring die vaak nodig is om je te helpen het gewenste resultaat te bereiken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *