Loading...
Geen categorie

Wat is pure chocolade en wat maakt het anders dan andere chocolaatjes?

Pure chocolade wordt gemaakt door cacao te combineren met olie en suiker. Het onderscheidt zich van melkchocolade door de afwezigheid van vaste melkbestanddelen. Bitterzoete en halfzoete chocolade zijn twee meer voorkomende namen ervoor. Ze kunnen door elkaar worden gebruikt bij het koken en bakken, hoewel het suikergehalte van deze twee producten enigszins verschilt. Het kiezen van chocolade met een totaal cacaogehalte van 70% of meer is meestal de gemakkelijkste methode om te bepalen of het “donker” is of niet. De antioxiderende werking van donkere chocolade wordt algemeen erkend. Het is aangetoond dat het een sterkere antioxiderende werking heeft dan veel ander fruit met een hoog antioxidantgehalte, zoals bosbessen en acaibessen. In observationele studies is de consumptie van donkere chocolade ook in verband gebracht met een lager risico op hartaandoeningen en een verbeterde cognitieve functie.

Naar welke ingrediënten moet je zoeken in een reep pure chocolade?

Pure chocolade bereid met zo min mogelijk ingrediënten is de beste optie. Het eerste bestanddeel in de beste pure chocolade is meestal chocoladelikeur of cacao. Cacaopoeder, cacaobonen en cacaoboter zijn enkele van de vormen van cacao die kunnen worden vermeld. Dit zijn allemaal geschikte toevoegingen van donkere chocolade. Soms worden extra additieven toegevoegd om het uiterlijk, de smaak en de houdbaarheid van donkere chocolade te verbeteren. Sommige van deze stoffen zijn volkomen veilig, terwijl andere een nadelige invloed kunnen hebben op de algehele kwaliteit van de chocolade. Gust Royal biedt pure chocolade met de beste ingrediënten voor je smaakpapillen.

Gezondheidsvoordelen van pure chocolade

Donkere chocolade bevat veel voedingsstoffen die gunstig zijn voor je gezondheid. Het is gemaakt van het zaad van de cacaoboom en is een van de grootste bronnen van beschikbare antioxidanten. In onderzoeken is aangetoond dat donkere chocolade de gezondheid bevordert en het risico op hartaandoeningen vermindert. Het is best gezond als je goede donkere chocolade koopt met een hoog cacaogehalte. Het zit boordevol voedingsstoffen en heeft een goede hoeveelheid oplosbare vezels. Het bevat ook aanzienlijke hoeveelheden kalium, fosfor, zink en selenium. Deze voedingsstoffen bevatten ook 600 calorieën en een bescheiden suikergehalte. Overweeg om chocolade online bestellen als je pure chocolade van goede kwaliteit wilt proeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *