Loading...
Wonen

Zelf meubels maken: dit zijn goede tips!

Heb je nieuwe meubels nodig voor in huis? Dan kun je er uiteraard voor kiezen om deze online of in een fysieke winkel te bestellen. Heb je echter twee rechterhanden? Dan kan het ook een prima mogelijkheid zijn om zelf aan de slag te gaan met het maken van meubels. Hoewel dit wel een proces is dat veel tijd in beslag kan nemen, kun je hier wel veel voordelen mee behalen. Maar hoe kun je beginnen met het zelf maken van meubels? Er zijn een aantal tips die je op weg kunnen helpen. Je leest ze hier!

Zoeken naar inspiratie

Je kunt natuurlijk niet in de wilde weg gaan beginnen met het maken van een nieuw meubel. Om te weten wat je mooi vindt en wat binnen jouw interieur zou passen, is het belangrijk om op zoek te gaan naar inspiratie. Dit kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door te kijken in winkels, op het internet of op social media. Hoe meer inspiratie je verzamelt, hoe makkelijker het wordt om te bepalen wat je wilt gaan maken.

Bepaal wat je nodig hebt

Heb je een idee van wat je wilt gaan maken? Om goed aan de slag te kunnen zijn de juiste gereedschappen natuurlijk essentieel. Om erachter te komen wat je allemaal nodig hebt, kan het handig zijn om online op zoek te gaan naar tutorials of handleidingen. In ieder geval basisgereedschap is een must om over te beschikken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zaag, hamer, rolmaat, waterpas, accuboormachine en schuurmachine. Ieder meubel dat je gaat maken kan weer om ander gereedschap vragen. 

Niet alleen het gereedschap is belangrijk, dit geldt ook voor het materiaal. Om zelf meubels te maken kun je kiezen uit verschillende materialen. Lees jezelf goed in over de verschillende materialen of laat je adviseren om hier een goede keuze in te maken.

Maak een bouwtekening

Het maken van een bouwtekening is zeer handig om te doen als je zelf meubels gaat maken. Je kunt kijken of er online een bestaande is die je kunt gebruiken, maar zorg er te allen tijde voor dat de juiste afmetingen zijn weergegeven. Zo voorkom je dat je hier straks fouten in maakt. 

Bekleden of niet

Mocht het gelukt zijn om een meubel in elkaar te zetten, ben je al goed op weg. De volgende stap is dan om na te denken over de bekleding. Je kunt hiervoor kiezen, want hier zijn veel mogelijkheden voor. Laat je hierin wel goed adviseren om er het maximale uit te halen. Je kunt er ook voor kiezen om de meubels niet te bekleden, maar dan is het wel van belang dat je deze keurig afwerkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *