Loading...
Bouwen & VerbouwenTuinWonen

Wat stapelblokken zo speciaal maken

Wil je je tuin een mooie uitstraling meegeven dan is het aan te raden om stapelblokken te gebruiken. Je hebt stapelblokken voor in je tuin in diverse soorten. Het is daarom niet altijd even makkelijk om de beste en juiste stapelblok uit te kiezen. Leer meer over het gebruik van stapelblokken en waarom ze zo speciaal zijn.

Waar zijn stapelblokken van gemaakt?

Als je besluit stapelblokken aan te schaffen voor je tuin dan heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende materialen. Zo zijn er stapelblokken te koop met beton. Maar je kunt ook kiezen uit stapelblokken gemaakt van gebakken van klei of natuursteen. Het materiaal van de stapelblokken is heel bepalend voor het gebruiksgemak, maar ook voor het onderhouden. Door een juiste keuze maken wat bij je tuin past krijgt je ideale stapelblokken steeds meer vorm.

De meest voorkomende stapelblokken zijn gemaakt van beton

De meest verkochte en voorkomende stapelblokken zijn stapelblokken gemaakt van beton. Eén van de voordelen van betonnen stapelblokken zijn dat ze relatief goedkoop zijn als je het gaat vergelijken met ander soort stapelblokken. Overigens vind je binnen de betonnen stapelblokken wel veel verschil in de prijs. Het beton wordt gekleurd met speciale kleurstoffen. Dat brengt het nadeel met zich mee dat betonnen stapelblokken op een gegeven moment gaan verkleuren. Je hebt ook betonnen stapelblokken met een eigen kleur. De kleuren blijven beter behouden, maar zijn wel een stuk duurder in prijs.

Stapelblokken gemaakt van gebakken klei

Stenen worden gebakken in de oven en dat gebeurt ook met stapelblokken gemaakt van gebakken klei. Door het proces van verhitten krijgt de stapelblok z’n kleur. Eén van de grote voordelen van stapelblokken van gebakken klei is dat het niet verkleurt. Daarnaast hebben deze soort stapelblokken weinig last van vuil en groen.

Stapelblokken gemaakt van natuursteen

Je kunt natuursteen stapelblokken in elke tuin toepassen. Natuursteen is een speciaal soort steen en zal niet gaan verkleuren. Het is mogelijk om dit type steen te bewerken en daardoor kan de kleur wat donkerder worden. Maar na een tijdje krijgt het toch weer z’n eigen kleur. De diverse soorten stapelblokken van natuursteen zorgen voor de uitstraling van je stapelmuur.

Waar worden stapelblokken bij toegepast?

Je ziet vaak dat van stapelblokken trappen, afscheidingen, bloembakken of muurtjes worden gemaakt. Voor elk van deze toepassingen is een ander soort stapelblok te gebruiken. Wil je rondingen maken dan is het aan te raden om kleine stapelblokken te gebruiken. Ga je bijvoorbeeld een trap maken kies dan voor grotere stapelblokken. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *