Loading...
Tuin

Zo kies je de kweekkas die bij jou past

Je eigen fruit, groente en bloemen kweken is helemaal hip. En met een eigen kweekkas maak je het de natuur ( en jezelf ) een stuk gemakkelijker. Er zijn veel verschillende kweekkassen. Zo kies je uit het ruime assortiment de kas die bij jou en je groene vingers past.

De meest populaire kweekkas

Een kweekkas die altijd goed is? Uit de verschillende soorten kweekkassen is de Tuinkas Euroserre Maxi 236 de meest verkochte. Deze kweekkas is uitgerust met veiligheidsglas. Dit glas is wel 5 tot 7 keer beter bestand tegen storm en ruitenschade. Het veiligheidsglas is namelijk een stuk sterker dan standaard tuinglas wat ook wel eens voor kassen gebruikt wordt.

Verder zijn de afmetingen van deze kas geschikt voor iedere kleine tot middelgrote tuin. Met een afmeting van 2.36 m bij 2.36 m kunnen veel mensen hun hobby dus in eigen achtertuin uitoefenen. Er is ook nog de mogelijkheid om de kas op een verhoogde muur te plaatsen of de uiterlijke kenmerken naar wens aan te passen.

De kweekkas voor scholen, zorgboerderijen en verenigingen

Met de kweekkas Euroserre Plus 604 heb je een geweldige serre. Hoe leuk is dit op je kinderdagverblijf, school, BSO of zorgboerderij! De kas biedt heel veel ruimte om de kinderen zowel groente, fruit als bloemen te laten zaaien en verzorgen. En als de oogst klaar is? Dan wordt deze natuurlijk gezamenlijk opgepeuzeld!

Ook het dak van de kas biedt vele mogelijkheden. Zo kun je hier ook klimplanten en gewassen laten groeien. Van druiven tot mango’s, deze kas is allround inzetbaar. Ook is er ruimte voor een grote eettafel met stoelen. Ideaal om met iedereen een activiteit aan te doen. Van het inzaaien van kleine bloempotjes tot het oogsten en snijden van de paprika.

Een uitbreiding van je kweekkas met de Euroserre Super 

Een slimme technologie, dat is de uitbreiding van de kweekkassen. Met één van de modellen uit de Euroserre Super kun je op eenvoudige wijze je hobbykas uitbreiden. Met meer serre en ruimte om je aardappels en andere planten te verbouwen. Veel tuinbedrijven en ook professionele tuinders maken handig gebruik van deze kweekkas.

De kappen van de kweekkassen worden aan elkaar vast geklonken. Een speciaal ontworpen zware goot zorgt ervoor dat er een groter kweekoppervlak zo gecreëerd wordt. En dit allemaal zonder extra ondersteuning, wat weer een positief resultaat geeft op je budget.

Tip bij het kiezen van een kweekkas

Het is helpend als je weet wat je wensen zijn. Wil je graag fruit verbouwen of juist een mix van gewassen? En hoe groot is de ruimte waar de kweekkas komt? Alle kweekkassen zijn kwalitatief sterk én veilig ontworpen. 

Welke kweekkas is de jouwe?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *