Loading...
SlaapkamerWonenWoonkamer

ZO KIES JE RAAMDECORATIE VOOR DE WOONKAMER

Wil jij nieuwe raamdecoratie voor de woonkamer bestellen? Dan sta je voor een lastige keuze. Er zijn namelijk een heleboel verschillende soorten raamdecoratie. Elke soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Om de keuze wat makkelijker voor jou te maken, lees je hier waar je op moet letten bij raamdecoratie voor de woonkamer.

Lichtinval en privacy

De woonkamer is een ruimte waar je zowel overdag als ’s avonds veel tijd doorbrengt. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de gewenste lichtinval en pricay. Als je overdag zoveel mogelijk daglicht binnen wilt laten, dan kun je kiezen voor gordijnen. Deze kun je overdag open houden en ’s avonds dichtdoen voor meer privacy. Wil je volledige privacy kunnen creëren, dan is een verduisterend gordijn de beste keuze. Vind je het niet erg dat mensen van buiten nog wel kunnen zien dat het licht aanstaat, dan zijn inbetweens ook een optie.

Vind je het fijn om overdag ook wat extra privacy te hebben, maar wil je tegelijkertijd ook dat er nog wat daglicht binnenkomt? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen. Rolgordijnen kun je van boven naar beneden sluiten, zodat er onderlangs nog wel wat daglicht binnenkomt. Bij jaloezieën kun je de lamellen zo kantelen dat voorbijgangers niet meer naar binnen kunnen kijken, maar er nog wel veel licht binnenkomt. Plisségordijnen worden aan de zijkant van het raam gemonteerd. Hierdoor kun je ze voor elk gewenst deel van het raam laten hangen. Laat ze bijvoorbeeld alleen voor het middelste deel hangen, zodat er boven- en onderlangs nog wel daglicht binnenkomt.

Interieur

Bij het kiezen van raamdecoratie voor de woonkamer, is het ook belangrijk om rekening te houden met het interieur. De raamdecoratie heeft heel veel invloed op de uitstraling van je woonkamer. Daarom is het belangrijk dat de raamdecoratie goed bij je interieur past. Je kunt online heel veel inspiratie opdoen over welke raamdecoratie bij jouw interieur past. Het maakt eigenlijk niet uit welk type raamdecoratie je kiest. Veel belangrijker is het om rekening te houden met het materiaal, de kleur en de afwerking van de raamdecoratie. Zo staan glanzende wave gordijnen heel mooi in een modern interieur, maar staan beige linnen gordijnen met een enkele plooi juist mooi in een landelijk interieur. Zwarte jaloezieën staan mooi in stoerdere interieurs, terwijl houten jaloezieën juist heel mooi bij een Scandinavisch interieur staan. Houd hier dus rekening mee als je nieuwe raamdecoratie voor de woonkamer zoekt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *