Loading...
Wonen

De mooiste meubeltrends van het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar is aangebroken, en dat betekend nieuwe meubeltrends. Maar welke meubelsoorten worden (of blijven) het komende jaar ongekend populair, en hoe kun je daarop inspelen wanneer je op zoek bent naar nieuwe meubelen om je woonkamer mee aan te kleden? Om een tipje van de sluier te lichten: dit jaar zijn onze meubelen van hout, en is onze eettafel rond. In dit artikel doen we een voorspelling voor het nieuwe modeseizoen en lichten we een paar mooie meubeltrends uit. Met deze meubeltrends kun je alle kanten op en is je interieur jarenlang onder de pannen. De eerste trend die we behandelen is namelijk mangohout: een duurzame houtsoort die de tand des tijds goed doorstaat!

Duurzaam hout

Mangohout is namelijk niet alleen duurzaam, het gaat ook nog eens lang mee. Dat betekent dat je met een tafel of kast gemaakt van deze houtsoort lekker lang kunt doen. Door het exotische en warme uiterlijk wordt mangohout vaak gecombineerd met industriële meubeltrends, iets wat je ook het komende jaar steeds vaker terug zult zien. De knusse uitstraling van het hout zorgt voor een spectaculair contrast wanneer het samen met bijvoorbeeld (zwart) staal en betonlook gebruikt wordt. Omdat mangohout een hardhoutsoort is, zal het niet snel beschadigen en blijft je nieuwe meubel lang mooi.

Heerlijk dineren

Wat tafelen betreft laten de meubeltrends van het komende jaar zich makkelijk voorspellen. We zijn toe aan gezelligheid, en dat zie je terug in onze woonkamers. Ronde en ovale vormen voeren steeds vaker de boventoon, vooral wanneer het om eettafels gaat. Wist je namelijk dat je aan een ovaal houten eettafel of een knusse ronde tafel nog gezelliger zit dan aan een vierkant of rechthoekig model? Dat komt doordat je aan zo’n tafel makkelijker met elkaar in gesprek kunt. Niemand zit aan de rand of de hoek, waardoor je beter met elkaar in verbinding staat. 

Weinig onderhoud nodig

Ook van mangohout kun je prachtige ronde en ovale eettafels maken. Daarbij komt het voordeel dat mangohout makkelijk in onderhoud is. Eigenlijk hoef je niet meer te doen dan het oppervlak van de tafel af en toe met een doekje af te nemen. Merk je dat het hout in de loop van de jaren zijn glans begint te verliezen? Dan kun je je tafel met een beetje speciale meubelolie voor mangohout weer helemaal laten stralen. Ook bijenwas kan wonderen doen, maar test dit wel altijd eerst uit op een onzichtbaar deel van je meubel. De kleur kan namelijk donkerder uitvallen dan je verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *