Loading...
Geen categorie

4 soorten speelgoed die geschikt zijn voor in huis

Kinderen spelen nu eenmaal graag met speelgoed in huis. Vaak hebben kinderen al zoveel speelgoed dat ouders en/of vrienden niet meer weten waar ze nog mee kunnen spelen. Hierin zullen we een aantal soorten speelgoed bespreken die prima binnenshuis gebruikt kunnen worden.

1.    Lego

Om te beginnen is lego erg geschikt speelgoed voor kinderen die graag binnen spelen. Het kan tevens ook buiten gebruikt worden maar dan is het wel handig om het op een mat of kleed te doen. Lego bestaat al jarenlang en is nog steeds leuk speelgoed omdat je je eigen inspiratie erop los kan laten! De nieuwe lego sets zijn wel aan de prijzige kant maar er worden ook vaak op marktplaats lego sets aangeboden die een stuk goedkoper zijn. Een ander voordeel van lego is dat je het gewoon weer uit elkaar kan halen en daarna weer zo veel kan gebruiken als je zelf wilt.

2.    Kapla

Daarnaast is kapla ook erg geschikt voor kinderen om mee te spelen. Net als bij lego kan je ook met kapla bouwen echter zit dit iets anders. Kapla zijn namelijk houten blokjes die je op elkaar kan stapelen maar niet vast kan klikken. Ook hier kunnen kinderen hun fantasie er lekker op los laten door van alles te bouwen. Verder zijn er ook leuke boekjes met gebruikshandleidingen om bepaalde gebouwen na te bouwen.

3.      Spektro

Ook is spektro speelgoed erg geschikt om binnen mee te spelen. Dit speelgoed is wel geschikt voor iets ouderen kinderen vanaf 8 jaar. Het voordeel hiervan is dat het eigenlijk leerzaam speelgoed is doordat je leert bezig te zijn met technologie. Doordat je schakelingen moet maken gaat er elektriciteit naar een bepaald voorwerp waardoor het gaat bewegen. Dit is natuurlijk super gaaf als je dit zelf hebt gedaan en daarom geschikt om binnen mee te spelen.

4.    Wobbel

Ten slotte is een wobbel ook perfect voor binnenshuis. Een wobbel is ook niet alleen maar leuk maar ook nog eens leerzaam. De wobbel is een balansbord waar je op kan balanceren, liggen en als opstapje kan gebruiken. Kleine kinderen leren hierdoor om te gaan met hun evenwicht wat erg goed voor ze is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *