Loading...
Geen categorie

Samen met je partner je kindje dragen?

“Ik ben zelf niet zo lang, mijn man is een stuk langer. En ja, ook wat breder. Hoe doen we dat met één draagzak?” Dit is één van de meest gestelde vragen die wij krijgen, en logisch ook!

Het antwoord is ja, dat kan. Hieronder leggen wij uit waarom. 

Veel verschillende draagzakken

Wanneer je al wat hebt rondgekeken naar draagzakken, is je vast opgevallen dat er veel aanbod. In het kort kun je het volgende onderscheid maken in draagzakken.

Full-buckle draagzakken

Full-buckle draagzakken zijn draagzakken die je om je heup en met de schouderbanden met een gesp sluit. Je kunt deze makkelijk aantrekken, te vergelijk met de schouderbanden van een rugzak.

Half-buckle draagzakken

Bij half-buckle draagzakken kun je de heupgordel met een gesp sluiten en knoop je de schouderbanden voorlangs gekruist onder de billen van je kindje of op je rug. Het voordeel hiervan is dat je de schouderbanden niet steeds hoef af te stellen wanneer je allebei wilt dragen

Draagzakken met klittenband systeem

“Klittenband?!” hoor ik je denken. Ja dat bestaat ook en is veilig en beproefd. Aan het begin is dat even wennen en vertrouwen krijgen, maar het is makkelijk en snel. Bij dit soort draagzakken is de sluiting van de heupgordel vaak klittenband en bij sommige merken hebben de schouderbanden ook een klittenband sluiting. Wanneer je allebei wilt dragen kan dit heel handig zijn omdat je niet steeds de heupgordel en schouderbanden hoeft te verstellen.

Twee dragers, één draagzak

Uiteindelijk zijn alle type draagzakken geschikt om beide te gebruiken. Het zal voor een deel ook met comfort en smaak te maken hebben en dat kan per persoon verschillen. Le altijd goed of de draagzak in verschillende maten te verkrijgen is en of jullie beide in een maat passen. Maar de meeste draagzakken zijn tegenwoordig One-Size-Fits-All.

Ons advies

Wanneer jij en je partner veel in lengte verschillen raden wij aan om een drager te kiezen met een heupband met gespen en schouderbanden die geknoopt kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is de draagzak van Storchenwiege of de half-buckle van Tula. Het enige nadeel hiervan is dat de lange banden te zien zijn, maar het is wel echt een handige draagzak als jullie een groot lengteverschil hebben. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *