Loading...
Bouwen & Verbouwen

5 handige verhuistips!

1 Regel verhuisdozen

Verhuisdozen zijn essentieel wanneer je gaat verhuizen. Als je alle kleine dingen in je huis niet in dozen stopt gaat het verhuizen erg lang duren en kunnen veel spullen kwijt of beschadigd raken. Door spullen in dozen te stoppen kan je alles veel makkelijker verhuizen en heb je minder kans op schade. Verhuisdozen kan je kopen, lenen of huren. Het goedkoopst is om ze te lenen. Als je ze wil lenen kan je het best kijken of er iemand in je omgeving onlangs is verhuist, als dit het geval is kan je het beste vragen of zij nog dozen hebben die je kan lenen.

2 Bepaal een budget

Je hebt bij het verhuizen altijd twee keuzes, ga ik het zelf doen of laat ik het iemand anders doen. Als je van plan bent om anderen dit te laten doen, kan je het beste van tevoren een budget bedenken en daarna offertes aanvragen. Als de prijs van alle offertes ver boven je budget ligt kan je het beter zelf doen.

3 Huur een verhuisbedrijf in

Als je wel het budget hebt om een verhuisbedrijf in te huren, (dit hoeft vaak niet veel te kosten) raad ik aan om dit ook te doen. Het inhuren van een verhuisbedrijf scheelt erg veel tijd en moeite. Wanneer je dan een bedrijf inhuurt raad ik studentenverhuisservice.nl aan, dit is een verhuisbedrijf in Amsterdam en zij zijn het goedkoopste verhuisbedrijf van Nederland.

4 Huur een verhuislift

Wanneer je hoog woont, in een trappenhuis of grachtenpand is het huren van een verhuislift vaak noodzakelijk. Omdat je meubilair vaak te groot is om via de trap naar boven te brengen kan je hiervoor een verhuislift huren. Met een verhuislift kunnen deze meubels makkelijk via het ramen naar binnen worden getakeld, dit bespaard een hoop tijd en geld.

5 Vergeet je administratie niet!

Probeer zo snel mogelijk al je administratie te regelen zoals; adreswijzigingen, energieleverancier, netwerk en inschrijvingen bij de gemeenten. Als je hier te lang mee wacht kan dit een hoop problemen veroorzaken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *