Loading...
Wonen

5 tips om snel een huurwoning te vinden

Voordat je kunt beginnen met het inrichten van je woning en het helemaal eigen te maken, is het belangrijk dat je een geschikte woning vindt. Als kopen (nog) niet tot de mogelijkheden behoort of je gewoon lekker flexibel wil blijven, kun je kiezen voor een huurwoning. Bereid je voor op veel concurrentie, want het is druk op de Nederlandse huurmarkt. Daarom vind je hier vijf tips om snel een leuke huurwoning te vinden. 

  1. Zoek naar de juiste woning

Voordat de zoektocht kan beginnen, is het belangrijk dat je weet waar je naar moet zoeken. Je hebt vast al een heel wensenlijstje in je hoofd, maar op de huurmarkt is het vooral belangrijk dat je weet wat je kunt huren op basis van je budget. In Nederland kennen we twee soorten huurwoningen: sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen. Welke je kan huren is afhankelijk van je inkomen. Voor een vrije sector huurwoning moet je vaak drie keer de huurprijs kunnen betalen. Kijk dus goed welke huurprijs bij jouw (of jullie) inkomen past. 

  1. Blijf op de hoogte van nieuw aanbod

Het is dringen geblazen op de Nederlandse huurmarkt en daarom is het belangrijk dat je er als de kippen bij bent, zodra er een nieuwe huurwoning beschikbaar komt. Een handige manier is door je te abonneren op e-mailalerts van woningplatformen, zoals Huurstunt. Je ontvangt dan gelijk een e-mail als er een nieuwe huurwoning beschikbaar is. 

  1. Schrijf alvast een reactie

Ook wanneer je de geschikte huurwoning nog niet gevonden hebt, is het handig om alvast een reactie voor de verhuurder te schrijven. Je kunt op papier zetten wat jou een goede huurder maakt, zodat je daar later niet meer over hoeft na te denken. Zo kun je nog sneller reageren als jouw droomwoning eindelijk online geplaatst wordt. 

  1. Waar wil je wonen?

Geen stad is gelijk als het gaat om huurwoningen. Bij sommige steden – zoals Amsterdam –  heb je juist erg veel (duur) aanbod, terwijl huurwoningen in Tiel juist iets goedkoper zijn en schaars. Daarom kan het lonen om ook goed te kijken naar de stad en de plaatsen eromheen. Soms kun je namelijk in de stad zelf niets vinden, terwijl er 5 kilometer verderop een prachtig huis staat. Verbreed dus je horizon en vind snel die leuke huurwoning!

2 comments
  1. Jacob schoemaker

    het wonen op een veilige plek is belangrijk maar ook of het betaalbaar is. veel mensen zien mooie woningen die veelte duur zijn. Kijk wat je eisen zijn voor een woning en ga daarmee je onderzoek doen. Ook kan je heel goed de hulp van je mensen om je heen gebruiken. Veel succes allemaal met het vinden van je mooie huis!!

  2. Jan Dijkstra

    Mijn vriendin en ik zijn dit jaar klaar met studeren en we willen graag samenwonen. Eerst maar een huurwoning, want kopen gaat nog niet lukken. Het is daarom inderdaad verstandig te letten op ons budget. We hebben gelukkig niet al te hoge vereisten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *