Loading...
Interieur

5 Tips voor het kiezen van een nieuwe tv-kast

Een tv-kast is echt een meubelstuk van de laatste 20 jaar. Voor die tijd werd de oude beeldbuis neergezet op het dressoir, op een campingtafeltje of ingebouwd in een grote kast. De megabrede flatscreens van tegenwoordig passen daar gewoon niet meer in of op. Een tv monteer je aan de muur – of je zet hem neer op een mooie en functionele tv-kast. En daarin heb je veel meer keuze dan je denkt!

Zoek jij een nieuw tv-kastje als de perfecte plek voor jouw scherm? Lees hier wat voor keuzes je hebt en welk meubel helemaal aansluit bij jouw wensen!

1. Kies de juiste maat uit

Een tv-kast moet natuurlijk breed genoeg zijn om comfortabel ruimte te bieden aan je scherm. En aan audio-apparatuur, Dvd-rekken of een paar leuke vaasjes – net wat je er verder op kwijt wilt. Houd er ook rekening mee dat je misschien over een jaar alweer een nieuwe en grotere tv wilt kopen – en pas daar je keuze voor de kast op aan. Ook moet het kastje hoog genoeg zijn om het perfecte kijkplezier te leveren. Je wil niet opgescheept komen te zitten met een meubel waardoor je omlaag of omhoog moet staren! Zorg dus dat het middelpunt van de tv plus de hoogte van het kastje op ooghoogte is met de bank of stoel waar jij meestal op zit.

2. Kies voor een design dat lekker in het oog ligt

Als je graag tv kijkt, staar je eigenlijk ook een groot deel van die tijd naar het meubeltje waar die op staat. Dan is het wel fijn als de tv-kast er goed uit ziet! Kies daarom een stijl die jou bevalt. En die ook nog eens één geheel vormt met de rest van je interieur. Steeds populairder in Nederland worden landelijke tv-meubels en industriële tv-meubels.

Je keuze op dit vlak is uitgebreider dan ooit. Je kan kiezen voor een glad en wit kastje met hoogglans. Of een sfeervol donker meubel in antraciet of donkere steen – of houtprints. Wil je echt een designmeubel? Kies dan voor een tv-meubel met meerdere kleuren door elkaar, of met een grillige en onverwachte vorm. En er zijn ook meubels met ingebouwde verlichting, soms in wisselende kleuren. Die lichteffecten maken je tv-kast nog meer het middelpunt van jouw woonkamer!

3. Handig: een kast met extra lades en vlakken

Een tv-meubel biedt je veel meer dan een handig blad om de tv op te zetten. Onder dat blad vind je namelijk vaak laatjes om spullen op te bergen. DVD’s, randapparatuur, een spelcomputer en alles wat je verder gebruikt voor een leuke avond. Er kunnen ook handige verdiepingen onder het blad liggen, waar je de afstandsbediening en DVD-speler op kwijt kan. Of een paar decoratieve schalen of ander moois, om de tv-kast wat gezelliger te maken.

Ga je je nieuwe tv-kast online bestellen? Je zet thuis makkelijk je meubel zelf in elkaar met behulp van de meegeleverde handleiding. Binnen een half uur kan je je tv erop kwijt. En dat is het begin van heel veel kijkplezier met je favoriete series, zender en films.

4. Ga groot met een megameubel

Wil je je tv echt de plek geven waar hij recht op heeft? Kies dan voor een extra groot meubel of een kast met toevoegingen. Er zijn hele wandmeubels te koop die rond een tv heen zijn ontworpen. Wat dacht je van een complete mediawand? Dat is een vierkant meubelstuk met aan de zijkant, bovenkant en onderkant kastjes. Deze grote meubels vormen de omlijsting voor jouw flatscreen, en bieden veel ruimte om spullen in op te bergen. Je kan ook tv-kasten bestellen met bijbehorende vitrinekasten of muurplanken. Er is altijd een meubel te vinden dat de lege wand in jouw huis perfect en smaakvol opvult!

5. Zoek de aanbiedingen in de webshop

Je nieuwe tv-kast is gemaakt van duurzame materialen en afgewerkt met vocht- en vuilbestendige beschermlagen. Dat hoeft allemaal niet veel te kosten om te produceren – en dat merk je in je portemonnee. Een mooie, brede tv-kast heb je al voor minder dan €200 in huis. Een enorm wandmeubel bedoeld voor je scherm kan twee of drie keer zo veel kosten – maar dat zijn dan ook wandvullende modellen. En omdat het aanbod op de markt groot is, bestel je makkelijk een kast met korting! Blader meteen even door het assortiment tv-kastjes heen, en kijk naar de aanbiedingen. Wedden dat je daar meteen jouw favoriet tussen ziet zitten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *